Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O treime din angajati parasesc firma inainte de a implini un an

de Florin Amariei 16 Dec. 2019 3872
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un nou studiu PwC releva o situatie stresanta pentru angajatori: o treime din angajati parasesc firma inainte de a implini un an.

Aproape o treime (32,3%) dintre persoanele care au plecat din proprie initiativa in 2019 erau angajate de mai putin de un an in companie, pondere mai mare cu 7,3 puncte procentuale decat in 2017. Circa 60% dintre cei care au plecat voluntar apartin generatiei Z (nascuti dupa anul 1995).
 
Perioada medie petrecuta de angajati intr-o companie este de 4 ani, cei mai statornici fiind angajatii din generatia Y sau Millenials (nascuti intre 1977–1994), care de altfel reprezinta majoritatea angajatilor (peste 60%) din cadrul companiilor analizate.
 
”Competitia intre angajatori a devenit foarte puternica, in ultimii ani, din cauza deficitului fortei de munca. Ca urmare, atat salariile, cat si pachetele de beneficii sau mediul de lucru au devenit mai atractive la nivelul intregii piete, pe masura ce companiile au imbunatatit ofertele de angajare si au facut investitii in programe de training si dezvoltare. Reversul este ca aceasta concurenta a amplificat fluctuatia angajatilor si, implicit, costurile de angajare. Vestea buna este ca, in ansamblu, rentabilitatea capitalului uman, indicatorul de productivitate, a crescut cu aproximativ 10% in randul companiilor participante”, spune Ionut Simion, country managing Partner, PwC Romania.
 
Indicatorul de productivitate a urcat de la 1,35, in urma cu doi ani, la 1,54, in 2019, ca urmare atat a cresterii consumului, cat si a optimizarilor interne cu ajutorul tehnologiei.
 
De asemenea, o alta tendinta importanta este suma alocata pentru programe de training si dezvoltare, care a crescut cu 30% fata de 2017, la 762 euro pentru un angajat.
 
"Invatamantul formal, chiar si in tarile cu sisteme educationale eficiente, se adapteaza prea putin nevoilor de a dezvolta competente digitale, competente cognitive sofisticate care tin de inteligenta emotionala si sociala. In acest context, companiile sunt constiente ca au nevoie de reconversia angajatilor - 'upskilling' - care inseamna dezvoltarea de competente noi, dar si schimbare de atitudine, de adaptabilitate si invatare continua. Astfel, departamentele de HR trebuie sa fie creative in regandirea joburilor si a proceselor, in abordarea flexibila a conceptului de resursa umana, dincolo de relatia de angajare (de exemplu, prin incurajarea intraprenoriatului sau folosirea retelelor de freelanceri, a fortei de munca ”uberizate”), programe de invatare si dezvoltare si sprijin in reorientarea profesionala", arata Oana Munteanu, senior manager, People & Organisation, PwC Romania.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: o treime din angajatifirmaun an

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Sondaj: 50% din angajatii romani considera ca 2019 a fost un an stresant

de Florin Amariei
10 Dec 2019
Conform rezultatelor unui nou sondaj, 50% din angajatii romani spun ca 2019 a fost un an stresant si mult mai obositor. Jumatate dintre angajatii...

Cum iti dai seama ca un angajat urmeaza sa demisioneze

de Camelia Diaconu
28 Mai 2019
Atunci cand un angajat decide sa paraseasca postul si compania la care lucreaza, dar nu anunta din timp acest lucru, actiunile lui sunt usor de...

2 principii pe care sa le aplici zilnic ca sa ajungi un antreprenor de succes

de Dan Iacobescu
08 Oct 2015
Antreprenorii care trec de primii ani grei invata sa lase recompensele libertatii sa vorbeasca peste "si daca esuez?". Ei devin devotati ritmului...

3 sfaturi ca sa identifici firma potrivita de webdesign?

de Silviu Marian Banila
01 Oct 2015
Sa spunem ca ai ideea, dar nu si abilitatile necesare realizarii unui site de la zero. Nu-i nimic. Exista foarte multe firme de webdesign gata sa te...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]