Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pasii esentiali pentru indeplinirea oricarui obiectiv!

de Ilinca Dobrescu 04 Mar. 2012 2401
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Avem un obiectiv, o misiune de indeplinit. Stim ca vrem sa ajungem undeva si stim ca succesul nu apare pentru cei care raman la stadiul de vis. Este nevoie de actiune, de reactiune, de planificare si strategie, de un plan de bataie, de mult efort si multa motivatie, de perseverenta si realism, mai presus de orice.

Iata care sunt pasii pentru a va indeplini orice obiectiv, oricat de dificil ar fi acesta:

1. Punem pe hartie misiunea pe care dorim sa o indeplinim, cu satisfactiile pe care dorim sa le obtinem in urma realizarii ei.

2. Privim imaginea de ansamblu cu toate cerintele si necesitatile ei. Misiunea pe care dorim sa o indeplinim poate cere mult timp si mult efort pentru a fi indeplinita, nevoi fizice intense, nevoi financiare de nivel ridicat samd. Adaugam pe hartie toate necesitatile si cerintele pe care trebuie sa le cer scopurile pe care dorim sa le indeplinim.

3. Planificam, organizam, gandim strategic. Nu exista proiect care sa se finalizeze cu succes fara planificare si organizare. Nimeni nu ne cere un plan in a carui proiectare sa investim o luna de zile si sume intensive de bani. Este nevoie doar de o harta care sa va arate unde va pozitionati, unde doriti sa ajungeti si care este cel mai scurt drum catre tinta dvs.

4. Nu ne impunem limite pe care stim sigur ca nu le putem indeplini. Este greu sa pornesti o afacere complexa intr-o saptamana. Este destul de greu sa proiectezi si planul de afaceri necesar intr-o saptamana. Cea mai frecventa greseala este de a ne asuma sarcini si responsabilitati care ne intrec posibilitatile. Urmeaza esecul si cu el vin si dezamagirile care ne taie tot avantul in indeplinirea obiectivelor pe care ni le-am propus.

5. Efectuam pasi mici, marunti, calculati. Pasii mici ne permit sa intrevedem riscuri si probleme cu care ne putem confrunta. Una este sa iei o curba periculoasa cu 80km/h si alta este sa o iei lin, cu 30km/h si cu toata atentia necesara. Astfel, ne asiguram sanse sporite de succes in indeplinirea scopurilor pe care ni le-am propus.

5. Ramanem optimisti si perseverenti. Intotdeauna este esential sa desprindem un obiectiv major in scopuri mai mici, esalonate in mod inteligent. Le cucerim pe rand si stim ca unele sunt mai greu de indeplinit. Ramanem perseverenti si trecem fiecare obstacol cu incredere si mult optimism, pentru a ajunge in punctul pe care ni l-am propus, de la bun inceput.


Tags: scopuriindeplinire obiectivesucces organizare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]