Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Peste 35% dintre angajati planuiesc schimbarea locului de munca dupa pandemie

de Florin Amariei 03 Mar. 2021 1684
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un nou raport releva ca peste 35% din angajati planuiesc schimbarea locului de munca dupa pandemie. Printre principalele motive enumerate de acestia se regasesc nevoia de echilibru si dorinta pentru un salariu mai mare.

"Avand in vedere pandemia globala COVID-19, 35% dintre angajati se gandesc sa treaca la un nou loc de munca in urmatoarele 12 luni", arata raportul Kaspersky "Securing the Future of Work".
 
Principalele doua motive pe care oamenii le-au invocat pentru aceasta schimbare legata de cariera sunt atat naturale, cat si de inteles in aceste circumstante. Acestea includ dorinta de a primi un salariu mai mare (49%) si mentinerea unui echilibru echitabil intre viata profesionala si cea privata (41%).
 
"In timp ce aproape fiecare a doua persoana ar prefera sa ramana in pozitia actuala (48%), multi angajati inca se simt incurajati sa-si reconfigureze zilele de lucru pentru a se potrivi mai bine cu viata lor personala. Pe fondul restrictiilor de circulatie si al lucrului de la distanta, acestia au avut, de asemenea, mai mult timp pentru a reflecta la viitoarele lor cariere, pentru a se perfectiona sau a invata ceva nou", releva raportul.
 
Indiferent de directia pe care o aleg, cel mai intalnit motiv invocat de ei pentru a incerca un nou loc de munca este reprezentat de obtinerea unui salariu mai bun (49%).
 
"Crearea unui echilibru mai bun intre viata profesionala si viata personala este al doilea motiv important, subliniat de 41% dintre respondenti. Pandemia a scos la iveala bucuria de a petrece mai mult timp acasa, cu familia, precum si tendinta de a investi timp in interese personale si hobby-uri. Este posibil ca angajatii sa doreasca sa mentina aceasta oportunitate deschisa si pe viitor", mai arata acesta.
 
Dupa salariu si confort personal, cautarea unui rol care sa merite eforturile si care sa fie mai interesant este al treilea cel mai important motiv intalnit in randul respondentilor (35%). S-ar putea ca evenimentele din 2020 sa le permita angajatilor sa-si regandeasca job-ul actual si sa-si dea seama de valoarea timpului lor si de modul in care vor sa-l petreaca.
 
"Prin regandirea dorintelor si a capacitatilor lor, oamenii vor crea o noua realitate de lucru. Fie ca isi schimba locul de munca sau isi pastreaza rolurile actuale, se vor stradui sa mentina beneficiile muncii la distanta si conditiile de lucru mai confortabile. Dar pentru a realiza acest lucru, angajatii trebuie sa aplice atitudinea adecvata, sa invete sa fie flexibili si sa lucreze mai inteligent. Si, desigur, trebuie sa isi organizeze mediul de lucru si sa isi asume responsabilitatea pentru fiabilitatea si securitatea acestuia. La urma urmei, acest lucru poate deveni chiar si un avantaj competitiv in ochii angajatorilor", spune Sergey Martsynkyan, head of B2B Product Marketing la Kaspersky.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: raportangajatischimbare loc de muncaechilibru

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

6 lucruri pentru bucataria de la locul de munca care sporesc bunastarea angajatilor

de Idei de afaceri
20 Feb 2024
Esti in cautare de noi modalitati de a stimula fericirea si productivitatea angajatilor tai? Pe masura ce organizatiile de toate marimile recunosc...

Cum sa atragi cei mai buni angajati pentru noua ta afacere

de Idei de afaceri
12 Dec 2023
Initierea unui business este un eveniment important in viata fiecarui antreprenor. Prima afacere poate fi comparata, cu usurinta, cu prima dragoste,...

Angajatii intra intr-o noua dinamica in 2022

de Florin Amariei
11 Ian 2022
Piata fortei de munca se va schimba radical in 2022, mai ales dupa ce angajatii vor realiza ca perioada de stagnare s-a incheiat si acum trebuie sa...

Sondaj. Principalele motive pentru care angajatii raman in firme

de Florin Amariei
20 Dec 2021
Un nou sondaj releva principalele motive pentru care angajatii raman in firme. Ar fi bine sa le avem in vedere! Primele trei criterii pe baza...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]