Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Peste jumatate din companii isi vor angajatii inapoi in birouri

28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un nou sondaj releva ca peste jumatate din companii isi vor angajatii inapoi in birouri incepand cu luna martie.

"17% dintre aceste companii au revenit la munca (in special in magazine/fabrici) la finalul starii de urgenta (mai 2020), iar aproape 22% au renuntat la telemunca la inceputul acestui an. Odata ce numarul de cazuri noi de Covid-19 scade, tot mai multe companii vor sa reia munca de la birou. Astfel, 57% dintre companii au in plan sa isi cheme angajatii la lucru din luna martie. Aproape 4% dintre companii si-au planificat ca angajatii sa lucreze remote definitiv", se precizeaza in comunicat.
 
In ceea ce priveste angajatii, 65% dintre cei 3.752 respondenti spun ca au lucrat de acasa in ultimul an. Dintre salariatii care si-au desfasurat munca de acasa, 40% au afirmat ca au lucrat mai mult timp si au fost mai eficienti. Pe de alta parte, 30% dintre ei au raspuns ca acasa au lucrat mai putin timp, dar le-a crescut eficienta, 18% dintre angajati au afirmat ca le-a scazut si timpul de lucru si eficienta, iar 11% au spus ca a crescut timpul de lucru, dar le-a scazut eficienta.
 
Aproape 40% dintre angajatii care au lucrat de acasa au declarat ca starea de spirit le-a fost destul de mult (26,2%) si foarte mult (13,8%) afectata de lipsa interactiunii fata in fata. In schimb, 35% dintre angajatii care au lucrat remote au spus ca au fost afectati putin de lipsa interactiunii, iar 22% foarte putin. In jur de 2,3% spun ca nu le-a fost afectata starea.
 
Starile cele mai frecvente cu care s-au confruntat au fost: temere (48,2%), nervozitate (23,2%), stres (20%), anxietate (14%).
 
Pe de alta parte, aproximativ 19,2% dintre angajati spun ca si-au pierdut serviciul, 16% au intrat in somaj tehnic, iar 11,2% au avut mai putin de lucru.
 
Cu toate acestea, aproape jumatate (49%) sunt increzatori in siguranta locului de munca, iar 29% foarte increzatori. Restul de 22% nu au incredere in viitorul jobului lor.
 
In ceea ce priveste companiile, o treime dintre ele (31,2%) au facut disponibilizari intre iunie si decembrie 2020. Cele mai afectate categorii au fost angajatii cu studii medii si persoanele necalificate (57,6%).
 
De asemenea, 57,3% dintre companii au taiat programele de training si pe cele de wellbeing, iar 9% nu au mai decontat serviciile de transport.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: companiiangajatibirouri

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]