Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Piata de leasing operational, reguli noi privind transmiterea de informatii

de Florin Amariei 24 Aug. 2021 1802
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Consiliul Concurentei a impus reguli noi care deja se aplica pentru piata de leasing operational cu privire la transmiterea de informatii.

Astfel, Asociatia Societatilor de Leasing Operational (ASLO) si 14 companii s-au angajat sa adopte un set de masuri de conformare cu legislatia din domeniul concurentei, care sa asigure, in acelasi timp, confidentialitatea colectarii, prelucrarii si distribuirii de informatii privind activitatea de leasing operational.
 
Aceste angajamente au fost asumate de cele 14 companii si ASLO pentru a elimina ingrijorarile de natura concurentiala din cadrul investigatiei derulate de Consiliul Concurentei privind o posibila coordonarea a politicilor comerciale, prin fixarea pretului si/sau impartirea pietei, realizata printr-un schimb de informatii referitoare la volumele realizate pe piata de fiecare societate de leasing operational.
 
Astfel, din statutul asociatiei vor fi eliminate prevederile care impun obligativitatea furnizarii datelor, informatiile urmand a fi puse la dispozitie de catre companii in mod voluntar. Mai mult, doar daca exista minimum cinci participanti, informatiile vor fi prelucrate si distribuite in forma agregata, care sa nu permita identificarea companiei.
 
In acelasi timp, atat companiile, cat si asociatia s-au angajat sa nu faca publice informatii privind strategiile si politicile comerciale, reducandu-se astfel riscurile unei posibile coordonari comportamentale intre societatile de leasing operational.
 
ASLO s-a angajat sa publice pe pagina web rezultatele agregate obtinute in urma colectarii si prelucrarii datelor de la companii, in acest fel, putand avea acces la informatii si companiile care nu sunt membre ale asociatiei.
 
In general, schimbul de informatii pe anumite piete poate fi util analizelor comparative, dar atunci cand contine elemente cu grad mare de detaliu si individualizare, poate facilita coordonarea comportamentului companiilor, incalcand normele din domeniul concurentei.
 
Prin implementarea angajamentelor, informatiile de piata vor fi disponibile atat clientilor si altor societati active pe piata, cat si potentialilor concurenti, intr-o forma care sa reflecte conditiile de piata, reducandu-se riscul cresterii nejustificate a transparentei.
 
Companiile care si-au asumat angajamente sunt Ald Automotive, Arval Service Lease Romania, Autotechnica Fleet Services, BCR Fleet Management, BT Operational Leasing, Business Lease Romania, Leaseplan Romania, New Kopel Romania, Porsche Mobility, Premium Leasing, RCI Finantare Romania, Unicredit Leasing Fleet Management, Alexandros Long Term Rental, Finmedia, precum si ASLO.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: consiliul concurenteileasing operationalreguli noi leasing informatii

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Consiliul Concurentei: Pretul laptelui a afisat scaderi

de Bianca Tila
26 Iun 2023
Pretul laptelui proaspat, de provenienta romaneasca, continua sa afiseze scaderi, in medie, de peste 20% in luna iunie. Rezultatul se datoreaza...

Consiliul Concurentei analizeaza o noua tranzactie

de Bianca Tila
30 Ian 2023
Pe masa Consiliului Concurentei se afla o noua tranzactie prin care Bittnet Systems SA cere preluarea companiei Dataware Consulting SRL, conform unui...

Consiliul Concurentei a amendat cu 4,9 milioane de lei companii de pe piata echipamentelor de protectie

de Bianca Tila
19 Dec 2022
Consiliul Concurentei a amendat cu aproximativ 4,9 milioane de lei opt companii. Acestea activeaza pe piata comercializarii echipamentelor de...

Oamenii de afaceri nu inteleg si nu isi asuma conceptul de concurenta - Conferinta Mediafax, Consiliul Concurentei

de Matei Antonescu
18 Nov 2011
Joi, Valentin Mircea, membru al plenului Consiliului Concurentei, a declarat in cadrul Conferintei Mediafax ca oamenii de afaceri din Romania nu...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]