Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prima regula a reusitei (si cea mai importanta)
Directorul de companie este adeseori descris ca o personalitate de tip A, adica o persoana entuziasta, care munceste mult si se bazeaza in mare masura pe cofeina pentru a rezista. Dar un alt tip de personalitate poate de fapt sa asigure mai bine reusita in lumea afacerilor: "darnicii". Aceste persoane altruiste, orientate catre ceilalti, sunt mai apte sa realizeze cresterea productivitatii pe termen lung, chiar daca par perdante pe termen scurt.
Acest rationament are cel putin 3 argumente:- Darnicii intretin relatii mai stranse cu ceilalti, ceea ce le permite sa atraga clienti si sa fie buni comercianti si buni manageri de marketing;
3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
- Altruismul si dorinta lor de a-i ajuta pe ceilalti le da o motivatie suplimentara si un plus de energie;
- Aceeasi vointa de a ajuta le permite sa dobandeasca noi competente.
Aceasta nu inseamna ca n-ar exista oameni care sa reuseasca profitand de ceilalti. Dar atunci cand astfel de persoane sunt in dificultate, ele se trezesc singure si nu au intotdeauna competentele care le-ar permite sa depaseasca situatia fara ajutorul cuiva.
Pe site-ul Inc., Erik Sherman ofera 3 sfaturi pentru a adopta o mentalitate de "darnic":
- Incercati sa cunoasteti toate persoanele din companie si sarcinile pe care le executa, inclusiv la nivelurile cele mai modeste. Invatarea tuturor aspectelor unei intreprinderi va ajuta sa stiti ce ii permite sa functioneze bine si sa puteti oferi sprijinul in caz de dificultate sau de supraincarcare. Cunoasterea specificului fiecarui post al membrilor echipei va permite de asemenea sa reflectati la modalitati de imbunatatire pentru a face posibil ca fiecare sa-si transforme munca intr-o experienta rodnica si sa poata accede la succes.
- Dati fara a astepta ceva la schimb. Propuneti-va ajutorul in mod dezinteresat si fara a nutri speranta de a obtine ceva. Atunci cand va concentrati pe recompense, nu mai vedeti ceea ce s-ar putea invata si nu va mai ajuta nici in dezvoltarea unor competente, nici in intelegerea celorlalti, pentru ca sunteti distras.
- Lasati-i sistematic pe ceilalti sa treaca inaintea dumneavoastra. Incercati sa fiti intotdeauna ultimul platit, dupa angajatii si furnizorii dumneavoastra. Chiar si in deciziile pe care le adoptati, nu ar trebui sa luati in calcul interesul propriu decat dupa cel al clientilor, al angajatilor si al asociatilor dumneavoastra. Ei va vor fi recunoscatori si veti constata ca vor sti sa va confirme acest lucru, daruindu-va insutit ceea ce le-ati acordat.
Articole conexe
Piata de leasing operational, reguli noi privind transmiterea de informatii
de Florin AmarieiInovatie si productivitate in vremuri incerte: ce noutati au adus in business ultimele 3 luni
de Idei de afaceriManagementul timpului - instrumente care te ajuta sa te organizezi mai bine
de Idei de afaceriManagementul timpului intr-o afacere: 5 trucuri pentru a nu pierde vremea inutil
de Idei de afaceriAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit