Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Producatorii de smartphone-uri ignora problemele grave de securitate

de Bianca Tila 25 Nov. 2022 724
Producatorii de smartphone-uri ignora problemele grave de securitate
3 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Mai multi utilizatori de Android sunt afectati de probleme grave de securitate, in ceea ce priveste patch-uri din vara, care nu au fost livrate nici pana in acest moment.

Google a informat producatorii de smartphone-uri, insa acestia nu au luat nicio masura pentru a remedia vulnerabilitatile chipset-urilor cu solutii video Mali.
 
Echipa Project Zero, divizia de Securitate Google,  spune ca a semnalat problemele catre ARM, dezvoltatorul solutiilor video,  inca din vara.

ARM a rezolvat problemele la finalul luniilor iulie si august. Cu toate acestea, producatorii de smartphone-uri, nu au implementat corectii pentru a remedia vulnerabilitatile. 

Proiectul Zero a constatat ca, la trei luni dupa ce ARM a remediat aceste probleme, toate dispozitivele de testare ale echipei erau inca vulnerabile la defecte. Problemele nu au fost mentionate "in niciun buletin de securitate" de la producatorii de Android.
 
Ian Beer, unul din expertii Project Zero, a declarat in blogul sau ca mai multi hacker pot avea control complet asupra dispozitivelor si acces la date personale. Printre acestea mai sunt si probleme care duc la coruperea kernel-ului si la accesarea memoriei fizice.

"Una dintre aceste probleme a dus la coruperea kernel-ului, una a dus la dezvaluirea adreselor de memorie fizica in spatiul utilizatorului”, a declarat Beer.
 
Este de mentionat faptul ca nu toate dispozitivele sunt vulnerabile. Smartphone-urile precum Samsung Galaxy S22 nu sunt afectate de aceste gauri de sericutate, datorita chipset-urilor Snapdragon.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: googleandroidproducatori smartphoneprobleme de securitate

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]