Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Reconstruieste increderea la sediul firmei
Unii dintre angajatii tai incep sa nu mai dea acelasi randament. Mai mult, s-ar putea sa isi caute un nou loc de munca in timp ce ar trebui sa se ocupe de afacerea care le aduce si lor, in prezent, bani.
Uneori acestia pot fi nemultumiti de salarii, dar adesea sentimentul de nesiguranta si lipsa de incerdere se instaleaza din cauza barfelor si a unor mici tradari dintre colegii de birou.
Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Cultura de sofran
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Asta face ca si cei neimplicati in astfel de tertipuri sa simta efectele care se concretizeaza sub forma unei increderi erodate in companie. Cand aceste probleme raman nerezolvate, se ajunge treptat la o stare de tensiune care se termina intotdeauna prin pierderea unor oameni valorosi pentru companie.
Este foarte usor sa distrugi increderea in cineva sau in ceva, dar este foarte greu sa o repari. Iata insa cateva metode prin care poti consolida incredera angajatilor tai in ceea ce reprezinta afacerea pentru care depun efort:
1. Observa si analizeaza ce s-a intamplat. Atunci cand le-a fost inselata increderea, cei mai multi oameni percep aceasta experienta ca pe o pierdere. Invata din ceea ce observi si vezi cum inteleg angajatii tai pierderea suferita, asculta-i si vezi ce este important pentru ei si demonstreaza-le ca parerea lor conteaza.
Interactioneaza cu acestia in mod direct pentru ca acestia sa iti aprecieze sinceritatea si efortul.
2. Da voie sentimentelor sa iasa la suprafata. Organizeaza intalniri de grup, team building-uri si conversatii separate pentru a crea un mediu sigur in care emotiile, gandurile si sentimentele negativiste ale angajatilor sa iasa la suprafata in mod controlat si fara sa-i afecteze pe cei din jur.
3. Ofera sprijin. Ajuta-i pe oameni sa recunoasca atunci cand s-au blocat si arata-le cum pot face trecerea de la a se invinovati la a gasi o solutie. Furnizeaza-le si cateva informatii care de obicei raman doar la nivelul conducerii tocmai pentru a-i face sa se simta implicati in afacere.
4. Fii responsabil. Asuma-ti responsabilitatea pentru actiunile si consecintele faptelor tale. Trage concluzii cu privire la faptele observate si actioneaza in consecinta. Vei fi astfel un exemplu de urmat pentru cei din jur si vei reusi sa ii motivezi si pe acestia.
Incearca sa fii aproape de angajati inclusiv atunci cand se produc anumite greseli. Intreaba-i ce ar trebui facut ca sa intervina iertarea si sa se mearga mai departe? Intreaba-te si pe tine acelasi lucru in situatia in care tu esti cel care a gresit. Increderea in tine inseamna si increderea angajatilor tai in companie.
Articole conexe
CNIPMMR: Antreprenorii n-au incredere in viitorul economic al Romaniei
de Florin AmarieiO treime din angajati parasesc firma inainte de a implini un an
de Florin AmarieiCe ar trebui sa stim despre sediul social al propriei firme?
de Florin Amariei3 sfaturi ca sa identifici firma potrivita de webdesign?
de Silviu Marian BanilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit