Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Recunoasterea meritelor angajatilor - Cea mai buna investiei in afacerea dvs

de Maria Nicutar 06 Iun. 2011 6623
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Antreprenorii si managerii care isi respecta afacerea isi respecta si angajatii si stiu cum sa isi arate recunostinta fata de eforturile pe care acestia le depun. In prezent, ne lovim de bariere mentale care dicteaza multor oameni de afaceri si manageri sa pastreze ca factori motivatori pentru personal, salariul in mod exclusiv.

Aceasta este o mare greseala comisa care afecteaza intreaga afacere. Angajatii trebuie vazuti ca entitati dinamice si autonome, cu putere de decizie asupra proceselor care ii afecteaza.

Multi antreprenori si manageri inca mai vad personalul ca forta de munca statica, influentabila doar de beneficiile primite sau de oportunitatile de promovare.

Noile tendinte duc interactiunea cu angajatii in alte dimensiuni. Angajatii necesita atentie, feedback regulat, si ajutor in a-si dezvolta latura profesionala. Acestea au un mare impact asupra lor si asupra bunei functionari a unei afaceri ca tot unitar.  

Iata prin ce metode se recunosc meritele si valoarea unui angajat:

1.    Prin cresteri salariale, bonusuri sau promovari. Este modelul clasic de recunoastere a progreselor unui angajat, dar care, folosit in exclusivitate, nu mai face fata tendintelor actuale.

2.    Prin laude, prin prezentarea progreselor inregistrate de-a lungul unei perioade de timp sau la finalizarea unui proiect din care au facut parte. Daca procesul are loc in prezenta celorlalti angajati sau membrii echipei din care acesta face parte, rezultatul obtinut este formidabil.

3.    Prin investirea lor cu putere mai mare de decizie in cadrul proiectelor sau in buna functionare a companiei si prin accesul la procesele de planificare din cadrul firmei. Aceasta modalitate compenseaza pentru lipsa unei promovari.

4.    Prin oferirea de certificate pe modelul “Angajatul lunii”.

5.    Prin acordarea de zile libere, unui birou mai spatios, unui automobil de serviciu samd, la finalizarea cu succes a unui proiect important.

Toate aceste modalitati trebuie sa aiba o conexiune logica cu activitatea intreprinsa de angajatul in cauza. Nu ignorati dorinta sa de afirmare sau de dezvoltare profesionala, ci incurajati-o in masura in care va permiteti. Puneti-i la dispozitie training-uri si seminarii de perfectionare si ii veti demonstra ca este important pentru dvs si pentru afacere si doriti sa investiti in el.

Faptul ca ii veti arata ca ii recunoasteti valoarea si eforturile il va motiva sa se ridice la nivelul asteptarilor dvs. Veti descoperi o amplificare a performantelor sale si a eficientei cu care va lucra pe viitor si de asemenea, veti afla cat de profitabila este aceasta investitie.




Tags: recunoasterea meritelor angajatilorantreprenori

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Evolutie antreprenoriala. De la o afacere mica la brand

de Idei de afaceri
30 Apr 2024
Din punctul unora de vedere, branding-ul este etapa finala pentru o afacere, apogeul, daca doriti. In momentul in care vorbim de brand, vorbim de...

CNIPMMR: Antreprenorii n-au incredere in viitorul economic al Romaniei

de Florin Amariei
26 Oct 2021
Conform presedintelui CNIPMMR, antreprenorii n-au incredere in viitorul economic al Romaniei. Pesimismul ramane majoritar. "In ceea ce...

Lazar, Buget CDep: Antreprenorii au nevoie sa nu fie incurcati de stat

de Florin Amariei
13 Nov 2019
Presedintele Comisiei de Buget din Camera Deputatilor spune ca antreprenorii nu asteapta sa fie descurcati de stat, ci ei au nevoie sa nu fie...

Antreprenori, atentie! CFA estimeaza ca inflatia va trece de 4%

de Florin Amariei
28 Iun 2019
Specialistii CFA estimeaza ca inflatia va trece de 4% in urmatoare 12 luni, indicatorul de incredere macroeconomica fiind intr-o perioada de stagnare....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








[x]