Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania, locul 18 in topul preferintelor companiilor UE care vor sa se extinda

de Florin Amariei 07 Iun. 2021 1697
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Romania ocupa locul 18 in topul preferintelor companiilor UE care vor sa se extinda in 2021 in alte tari decat cele in care activeaza acum.

Un procent de 40% dintre companii planuiesc sa isi extinda operatiunile in Europa in 2021, fata de 27% la inceputul pandemiei provocate de COVID-19. Franta, Regatul Unit si Germania considerate, aproape la egalitate, cele mai atractive destinatii pentru investitii in Europa, potrivit studiului anual EY.
 
Studiul EY are la baza o cercetare calitativa derulata in martie si aprilie 2021, la care au participat 500 de factori de decizie internationali, reprezentand companii provenind dintr-o serie de sectoare de activitate si cu sediul in toata lumea, de la IMM-uri la multinationale, precum si o analiza cantitativa a proiectelor ISD anuntate in Europa in 2020.
 
Conform studiului, Franta, Regatul Unit si Germania sunt considerate pentru prima data, aproape la egalitate, drept principalele destinatii pentru investitii in Europa. Aceste tari au atras 985, 975 si, respectiv, 930 de proiecte ISD, pe fondul unei scaderi mai putin accentuate a investitiilor in Germania, comparativ cu Franta si Regatul Unit, ca urmare a pandemiei provocate de COVID-19.
 
Romania se mentine pe locul 18 in randul celor 51 de tari de pe continentul european, cu 57 de proiecte ISD inregistrate in 2020 fata de 78 inregistrate in 2019, marcand o scadere de 27% (comparativ cu media europeana de 16%). Cea mai mare scadere a numarului de proiecte a fost inregistrata de Ungaria (-54%), iar tarile cu cele mai mari cresteri au fost Elvetia (25%), Finlanda (23%) si Suedia (19%).
 
"Transformare digitala. Sustenabilitate. Sprijin guvernamental. Acestea sunt elemente cheie in atragerea investitorilor straini in 2021. Europa se pregateste de o noua etapa, a redresarii economice, iar tarile UE au la dispozitie instrumente cheie, precum Planul de Redresare si Rezilienta, care pun in centru tranzitia digitala si reforma climatica", considera Bogdan Ion, country managing partner, EY Romania si Moldova.
 
In ceea ce priveste sustenabilitatea, sustenabilitatea ecologica va influenta deciziile investitorilor privind locul investitiei, 90% dintre respondenti mentionand ca acest aspect este important pentru strategia lor de investitii, in timp ce 85% considera deja ca Europa este un lider in domeniul protectiei mediului.
 
"Investitorii straini au remarcat ca planurile de revenire nationale si europene vizeaza transformarea profunda si pe termen lung a economiilor si societatilor. Companiile se asteapta si ca guvernele sa ofere stimulente economice pe termen scurt si sa sprijine repornirea economiei europene", releva studiul.
 
Pe mai departe, statele europene trebuie sa raspunda modificarilor aparute in prioritatile operatorilor economici. Pentru liderii de companii, infrastructura si abilitatile digitale, precum si o agenda solida privind sustenabilitatea, care sa tina cont de impactul pozitiv al noilor proiecte asupra mediului, sunt esentiale in alegerea destinatiei investitiilor.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: romanialoc 18uetop companii ue care vor sa se extindaey

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Inflatia a scazut mai puternic in Romania fata de tarile din UE

de Bianca Tila
18 Mai 2023
In luna aprilie, rata anuala a inflatiei in Uniunea Europeana a scazut usor pana la 8,1%, de la 8,3% in martie. In Romania, aceasta a scazut de la...

Rata somajului, in scadere in UE

de Florin Amariei
01 Feb 2022
Rata somajului a cunoscut o scadere in UE, lucru care semnifica o indreptare a activitatilor economice si revenirea treptata la o normalitate...

Firmele din Romania cu probleme, alerte directe de la autoritati!

de Florin Amariei
28 Ian 2022
Firmele din Romania care urmeaza sa aiba probleme vor primi alerte directe de la autoritati! "Proiectul de lege care transpune Directiva...

Studiu. Principalele provocari pentru companiile din Romania in 2021

de Florin Amariei
24 Nov 2021
Un nou studiu releva care au fost principalele provocari pentru companiile din Romania in 2021. Conform managerilor respondenti, cele mai...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]