Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romanii nu sunt fideli companiilor

de Florin Amariei 12 Oct. 2021 1592
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Angajatii romani nu sunt deloc fideli companiilor in care isi desfasoara activitatea, conform unui nou studiu.

Unul dintre domeniile care a suferit cele mai multe transformari pe fondul pandemiei a fost cel al recrutarii. Cu o piata a muncii in continua schimbare in materie de oportunitati, mod de lucru si procese de recrutare, candidatii dezvolta si ei noi tendinte de mobilitate. Astfel, un studiu realizat de catre D&D Research la solicitarea BestJobs, privind comportamentul candidatilor si evolutia pietei muncii, arata ca principalul motiv pentru care romanii isi schimba locul de munca, dupa cum declara 61% dintre participanti, este obtinerea unui salariu mai mare.
 
Tot cu privire la schimbarea locului de munca, 80,5% dintre candidatii in cautare de noi oportunitati aleg site-urile de locuri de munca drept principala sursa de optiuni.
 
Cand vine vorba de mobilitatea angajatilor pe piata muncii, motivele sunt diferite in functie de nivelul de specializare. Astfel, pentru categoriile white si blue collar, motivul principal care determina schimbarea jobului este salariul. Secundar, angajatii din aceste categorii aleg sa plece dintr-o companie atunci cand apar nemultumiri privind relatia cu colegii sau cu superiorii. In schimb, angajatii din categoria gold collar aleg sa faca o schimbare in parcursul profesional atunci cand apar diferente intre viziunea si valorile personale si cele ale companiei, in primul rand, dar si cand simt nevoie de dezvoltare profesionala, iar compania nu le poate oferi noi provocari.
 
Atunci cand evalueaza site-urile cu locuri de munca, romanii se uita in special la numarul de joburi disponibile in orasul unde locuiesc (64,5%), la numarul de joburi pe domeniul de interes (61,8%), la claritatea si detalierea anunturilor (60%) si la numarul de joburi pentru nivelul de pregatire (59,5%).
 
Sentimentul candidatilor despre piata locurilor de munca. Aproape jumatate dintre romani au observat ca nivelul de munca a crescut in timp ce salariile au stagnat.
 
Participantii la studiu observa cum pandemia a adus modificari mari pe piata muncii, cea mai importanta dintre ele fiind posibilitatea de a lucra de oriunde, fapt care ii elibereaza pe oameni de grija navetei si de necesitatea gasirii unui loc de munca in proximitatea casei.
 
Tot cu privire la efectele pandemiei, 43,9% dintre participantii la studiu observa cum nivelul de munca a crescut, insa remuneratia a ramas aceeasi.
 
Oferta de locuri de munca este considerata suficient de variata, in special de catre angajatii din categoriile white si gold collar. Tot acestia considera ca exista o potrivire buna intre criteriile de angajare si specializarile lor, la polul opus fata de blue collar, care considera ca cerintele angajatorilor sunt greu de atins.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: romanicompaniiangajatilocuri de muncasalariu

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

6 lucruri pentru bucataria de la locul de munca care sporesc bunastarea angajatilor

de Idei de afaceri
20 Feb 2024
Esti in cautare de noi modalitati de a stimula fericirea si productivitatea angajatilor tai? Pe masura ce organizatiile de toate marimile recunosc...

Cum sa atragi cei mai buni angajati pentru noua ta afacere

de Idei de afaceri
12 Dec 2023
Initierea unui business este un eveniment important in viata fiecarui antreprenor. Prima afacere poate fi comparata, cu usurinta, cu prima dragoste,...

Inflatia a scazut mai puternic in Romania fata de tarile din UE

de Bianca Tila
18 Mai 2023
In luna aprilie, rata anuala a inflatiei in Uniunea Europeana a scazut usor pana la 8,1%, de la 8,3% in martie. In Romania, aceasta a scazut de la...

INS: Managerii romani preconizeaza o activitate stabila in unele sectoare

de Bianca Tila
28 Feb 2023
Managerii din Romania estimeaza o relativa stabilitate a activitatilor din constructii, in comertul cu amanuntul si in servicii. In acest ultim...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]