Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sfaturi esentiale pentru incepatori de la Jason Khalipa

de Alexandra Popescu 29 Mai. 2014 2363
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

La doar 28 de ani, Jason Khalipa, castigator al World CrossFit Games in 2008, este atat un antreprenor, cat si un atlet de succes. Afacerea sa, NorCal CrossFit, este una dintre ramurile CrossFit cele mai de succes din America cu sase facilitati in California de Nord si 12 locatii corporative in Asia.

 
Khalipa ne impartaseste cinci sfaturi importante care sa te ajute sa pornesti construirea unei afaceri:
 
1. Condu continuu pentru a fi cel mai bun
Cand Khalipa a deschis primul sau NorCal CrossFit, in urma cu cativa ani, a urmarit necontenit excelenta care l-a facut sa vada doar inceputul. El s-a extins in mai multe locatii, oferind echipamente, haine si seminarii. A plecat de la proprietarul unei sali de gimnastica la proprietarul unei intregi companii de fitness.
Acesta afirma ca foarte multi oameni cred ca ceea ce fac este bine, insa ei doar zgarie suprafata. 
 
2. "Imbratiseaza paranoia" 
Jason a citat sfatul lui Mark Zuckerberg cum ca antreprenorii ar trebui sa "imbratiseze paranoia". El crede in paranoia pentru dorinta de a te instrui de mai multe ori pe zi in timp ce rulezi o afacere in crestere. Cineva iti va sufla mereu in ceafa, fiind gata sa iti ia locul in orice moment, avertizeaza el.
 
El mai spune ca este paranoic pentru ca ii pasa. Spune sa o imbratisezi, sa o inhamezi si sa mergi cu ea. Motivul pentru care bogatii fac totul atat de bine este datorita faptului ca ei lucreaza din greu si se formeaza mai devreme decat ceilalti.
 
3. Evita zgomotul
Ca fondator al unuia dintre cele mai tari branduri personale in CrossFit, Khalipa este in mod constant abordat de catre companii care ii propun oferte care le-ar distrage de la concentrarea sa. Acesta spune ca indiferent de jocurile CrossFit sau de afaceri, vei auzi mereu zgomote care te vor indeparta de scopul tau cel mare. Un antreprenor bun trebuie sa stie cand sa spuna NU, deoarece exista oameni care te pot tine departe de ceea ce iti doresti sa realizezi.
 
4. Fii un student pentru viata
Khalipa continua sa isi imbunatateasca abilitatile de competitor al jocurilor CrossFit, chiar si dupa sapte ani de cand concureaza. Acest lucru crede ca trebuie sa il faca si antreprenorii, sa isi perfectioneze constant meseria. Tot ce trebuie sa faci este sa inveti de la cei din jurul tau.
 
5. Da drumul controlului
Sa renunte la control nu este un lucru usor pentru un antreprenor, dar Khalipa recomanda asta. Acesta spune ca l-a folosit pentru a face totul, dar a invatat sa plateasca oamenii sa faca o munca pe care o pot face mai bine. Daca vei face totul, vei primi doar 60%.
 
Sfaturile lui Jason Khalipa pot fi esentiale incepatorilor, acesta avand o experienta mai vasta atat ca antreprenor, cat si ca atlet. Ai grija sa te perfectionezi in fiecare zi, sa fii atent la cei din jur si sa le oferi posibilitatea celorlalti care stiu sa te ajute in anumite ativitati.
 
Sursa: entrepreneur.com
 


Tags: afaceriantreprenoriafaceri de successfaturi afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Evolutie antreprenoriala. De la o afacere mica la brand

de Idei de afaceri
07 Dec 2023
Din punctul unora de vedere, branding-ul este etapa finala pentru o afacere, apogeul, daca doriti. In momentul in care vorbim de brand, vorbim de...

Documentele din spatele... ideilor de afaceri trebuie atent pastrate intr-un dulap metalic!

de Idei de afaceri
14 Iun 2022
Organizeaza-ti spatiul mai eficient, folosind un dulap metalic! Alege, dintr-o gama bogata de produse, modele pentru organizarea sau arhivarea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]