Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Sfaturi practice pentru rezultate excelente in negocierile cele mai dificile
Negocierile ne streseaza si ne induc, de multe ori, o stare de tensiune. Ne simtim presati de obiectul negocierii si ne gandim la aceste sarcini ca la unele extrem de dificile si pe care am dori sa le delegam. In adevaratul sens al cuvantului, negocierile trebuie vazute ca si provocari pe care trebuie sa le trecem, ca pe obstacole care trebuie eliminate pentru a ne aduce afacerile in pragul in care vor deveni profitabile.
Iata cateva sfaturi practice pe care sa le aveti in minte la urmatoarea sedinta de negocieri pentru afaceri mai profitabile:Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
1. Incetati sa mai priviti negocierile ca pe mici batalii ce trebuie sa se soldeze cu raniti, cu invinsi, cu victoriosi samd. Negocierile trebuie sa se finalizeze cu doi castigatori. Fiecare interlocutor trebuie sa primeasca solutia cea mai convenabila din punctul personal de vedere.
Initiati negocierile cu un plan care sa scoata in evidenta avantajele pe care dvs doriti sa le obtineti si cu avantajele dorite de interlocutorul dvs. Incercati intotdeauna sa oferiti alternative interlocutorului, in masura in care acest lucru este posibil. Nu incercati sa transformati negocierile intr-un jaf la drumul mare.
2. Incercati intotdeauna sa va pastrati o solutie de margine, o solutie care sa ramana alternativa viabila in cazul in care negocierile nu vor fi de succes si nu vor elibera rezultatele dorite.
3. Apreciati-va interlocutorii atunci cand se fac eforturi pentru a va intalni cerintele. Aceasta atitudine va denota respect si veleitati de leader puternic. Veti descoperi o noua latura a negocierilor atunci cand va veti pastra o atitudine pozitiva, calduroasa si pacificatoare.
4. Nu acceptati prima oferta in numeroase cazuri. Veti descoperi ca negocierile se petrec de multe ori „ca la piata”. Primul pret este unul de incercare si in profunzimea negocierilor veti descoperi alternative mult mai bune pentru dvs.
5. Nu scoateti din discutie compromisurile. Va trebui sa includeti in planul dvs de negocieri si mici compromisuri pe care le puteti face in favoarea interlocutorului dvs din negocieri.
Articole conexe
Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum
de Idei de afaceriSfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca
de Idei de afaceriDocumentele din spatele... ideilor de afaceri trebuie atent pastrate intr-un dulap metalic!
de Idei de afaceriCifra de afaceri din comert a crescut cu 5% in primele patru luni
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit