Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Sfaturi utile pentru succes deplin in negocieri!
Negocierile aprinse reprezinta un indiciu puternic pentru orice afacerist. Termenii si clauzele sunt dure, cifrele sunt la limita, negociatorii sunt mult prea departati de tinta lor comuna. Si tinta lor comuna ar trebui sa fie reprezentata de un schimb avantajos pentru ambele parti. La urma urmei, asta inseamna sa duci o negociere de succes: sa poti oferi valoare pentru interlocutorul tau si in schimb sa primesti ceva valoros pentru tine.
Haideti sa aflam si cateva sfaturi esentiale pentru ca orice act de negociere sa aiba sanse mari de succes:Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Propriul meu plan de afaceri
Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
1. Pregatiti-va cu tot ce se poate pentru ca negocierea sa aiba loc in conditii optime. Este vital sa stiti tot ce se poate despre interlocutorul sau interlocutorii vostri. Nu le vom spune adversari, pentru ca nu vrem sa transformam actul negocierii intr-unul razboinic, in care fiecare parte cauta sa "rada" totul in cale.
Este important sa stiti sa lasati loc pentru viitoare negocieri, chiar daca aveti sansa sa obtineti mai mult decat ar trebui si sa transformati negocierea intr-o lupta din care doar voi aveti de castigat.
Alcatuiti un plan de atac cu detalii despre negociatorii din cealalta tabara, despre trecutul lor, despre companiile pe care le reprezinta, despre negocieri trecute si rezultatele obtinute.
2. Ramaneti calm, indiferent care este miza, cat de intimidanti sunt negociatorii, indiferent daca negocierea are loc la voi in teritoriu sau in birourile celor din cealalta tabara. Desi poate parea dificil, este important sa va exersati abilitatile de negociatori cu cei din jurul vostru si sa va puneti in situatii cat mai presante pentru a deveni din ce in ce mai capabili sa sustineti discutii aprinse si negocieri dure.
3. Urmati cursuri de inteligenta emotionala si de public speaking. Aceste doua abilitati si competente sunt esentiale pentru orice negociator de succes. Nu uitati ca rezultatele se vad atunci cand investim in noi insine si cand reusim sa progresam ca profesionisti de top.
Mult succes si negocieri de top!
sursa foto: www.sxc.hu
Articole conexe
7 reguli tehnice care iti influenteaza negocierea in afaceri
de Cosmin EnescuTactici de negociere pe care le putem invata de la copii
de Alexandra PopescuRegulile dialogului in negociere
de IdeideafaceriNegocierea in afaceri - Cum negociem ca un profesionist?
de Victor OanceaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2025
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit