Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Simplifica-ti afacerea! Iata strategiile care functioneaza cu adevarat!

de Ilinca Dobrescu 28 Mai. 2013 2727
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Afacerile noastre sunt, de foarte multe ori, prea incalcite pentru a fi intelese pe deplin. Si nu este nevoie sa va spunem ce se intampla atunci cand nu ne intelegem propriile afaceri. Nu intelegem de unde ne vin clientii si unde pleaca, catre ce branduri se orienteaza si ce motiva clare exista la mijloc.

Nu intelegem nici de ce nu avem succes cand discutam despre strategiile de email marketing. Nu intelegem nici de ce planul de afaceri a ramas undeva intr-un sertar al biroului nostru. Nu il folosim, desi consultantii nostri spuneau ca este mana noastra dreapta, instrumentul in care sa avem cea mai mare incredere.

In cateva cuvinte, iata doar cateva dintre cele mai lamuritoare exemple care sa va faca sa intelegeti ca afacerile devin uneori foarte incalcite. Cine mai intelege ce actiuni sa intreprinda pentru a avea succesul dorit?

Iata si cum se simplifica afacerile, cat mai rapid si eficient, cu efecte clare si impact pozitiv deplin asupra fluxului de numerar si nivelului de profitabilitate:

1. Eliberati-va de angajatii neprofitabili!
Oamenii care nu reusesc sa aduca incasari sunt primii care sa dispara dintr-o companie. Asta nu inseamna ca daca un angajat nou nu a reusit sa aduca banii in companie din prima lui luna, atunci poate sa dispara.

Spunem doar ca atunci cand un angajat cu vechime nu isi justifica salariul pe deplin, este timpul sa luati o decizie clara si rapida. Cu cat mai rapid este luata, cu atat sunt pierderile mai mici.

2. Imbunatatiti-va serviciile si produsele pe baza listei de plangeri si nemultumiri, critici si sugestii! Faceti "curatenie" in lista de aspecte care trebuie imbunatatite. Sa tinem cont de faptul ca orice afacere are cativa clienti extrem de valorosi: clientii suparati, clientii nemultumiti, clientii cu adevarat furiosi! Acestia pun intr-un limbaj extrem de "colorat" aspectele la care trebuie sa lucram intens. Si o fac in asa fel incat plangerile lor vor deveni prioritatile noastre.

Priviti intreg procesul ca pe unul care va imbunatateste afacerile. De multe ori, fiind prea aproape de afacerile noastre, nu vom realiza ce puncte slabe trebuie eliminate. Iar clientii nemultumiti sunt cei care ne fac cel mai mare "bine", chiar daca este greu!

3. Eliberati-va de clientii care va pierd foarte mult timp si care nu va ajuta sa va cresteti afacerile. Exista si clienti care nu va aduc profituri prea mari, desi par a fi oameni importanti pentru afacerile noastre. Stabiliti care sunt clientii rentabili si care sunt cei de care va puteti debarasa!

4. Nu mai tintiti catre perfectiune. De foarte multe ori, reusim sa ne complicam singuri vietile, mai ales cand incercam sa facem lucrurile perfect. O agenda de zi poate fi exceptionala si daca nu o aducem in stare de "perfectiune". Nu mai este nevoie de inca 2 ore de munca pentru planificarea deja realizata. Nu mai incercati sa faceti lucrurile perfect, fiindca, de cele mai multe ori, lucrurile functioneaza si daca nu ne rapesc ore intregi de munca si zeci de sesiuni de brainstorming!

Mult succes si afaceri mai simple!


sursa foto: www.sxc.hu


Tags: afaceri simpleafaceri profitabileafaceri simple si profitabileafacere

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Cum sa atragi cei mai buni angajati pentru noua ta afacere

de Idei de afaceri
29 Apr 2024
Initierea unui business este un eveniment important in viata fiecarui antreprenor. Prima afacere poate fi comparata, cu usurinta, cu prima dragoste,...

Evolutie antreprenoriala. De la o afacere mica la brand

de Idei de afaceri
30 Apr 2024
Din punctul unora de vedere, branding-ul este etapa finala pentru o afacere, apogeul, daca doriti. In momentul in care vorbim de brand, vorbim de...

Vrei sa-ti deschizi un magazin online pentru afacerea ta?

de Idei de afaceri
26 Oct 2020
In ziua de azi, este important sa ai o prezenta online: nu doar pe retelele de socializare, dar si un website pentru afacerea ta. Dar realizarea...

Cum iti protejezi mica afacere in timpul unei crize mondiale

de Idei de afaceri
07 Mai 2020
Printre categoriile puternic afectate de criza cauzata de pandemie se numara si firmele mici sau antreprenorii aflati la inceput de drum. Astfel de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]