Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sondaj cu rezultate neasteptate. Firmele ar renunta la multi angajati, dar nu au inlocuitori

de Florin Amariei 20 Nov. 2019 3231
4.83 din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un sondaj efectuat de o platforma online de recrutare a publicat rezultate neasteptate: mai multe firme ar renunta la angajati, dar nu isi permit o astfel de masura.

”Deficitul de personal de pe piata muncii si dificultatile intampinate de angajatori in a gasi angajati care sa corespunda nevoilor conduc de multe ori la compromisuri din partea companiilor”, arata un comunicat.
 
Doi din zece (21%) angajatori ar retine cel mult jumatate dintre angajati, unul din patru (25,7%) ar pastra intre 50% si 75% dintre angajati, iar patru din zece (42%) spun ca doar trei sferturi dintre angajatii lor actuali sunt cu adevarat eficienti si au rezultate satisfacatoare.
 
De asemenea, unul din patru angajatori considera ca in companie sunt cu adevarat implicati in realizarea sarcinilor de serviciu aproximativ trei sferturi dintre angajati. Cea mai mare parte dintre respondenti (37%) cred ca procentul angajatilor implicati variaza intre 50% si 75% din total. Doi din zece angajatori considera ca nivelul e si mai scazut - intre un sfert si cel mult jumatate dintre angajatii actuali ai firmei, in timp ce 16% apreciaza ca cel mult un sfert dintre angajati sunt cu adevarat implicati.
 
Explicatiile pe care le gasesc angajatorii pentru acest lucru sunt, in ordinea relevantei raspunsurilor, lipsa de loialitate fata de angajator (27,4% dintre respondenti), lipsa unei culturi organizationale care sa motiveze angajatii (19,3%), insatisfactia fata de mediul de lucru sau asteptarile salariale mai mari (12,9%) si chiar adaptabilitatea redusa (11,3%).
 
Principalele arii in care angajatorii si-ar dori sa vada imbunatatiri sunt implicarea membrilor echipei, dar si comunicarea (circa 42% dintre respondenti fiecare), randamentul/productivitatea (33,9%), calitatea muncii (25,8%), motivatia (14,5%), competentele digitale (14,5%), abilitatea de a lucra in echipa (12,9%), abilitatea de leadership (9,7%).
 
Peste 51% dintre angajatori ofera feedback angajatilor de care sunt nemultumiti doar uneori, atunci cand greselile sunt foarte mari, iar 8% admit ca nu fac acest lucru niciodata. La polul opus, patru din zece respondenti afirma ca angajatilor le este atrasa atentia de fiecare data cand gresesc, astfel incat situatiile sa nu se mai repete, iar angajatii sa aiba oportunitatea sa evolueze.
 
”Cand sunt nemultumiti de calitatea muncii angajatilor, pe langa feedback, angajatorii mai ofera training pentru imbunatatirea abilitatilor profesionale (46% dintre respondenti), ori ii muta pe cei mai putin performanti pe alte pozitii in cadrul companiei (16%). Totodata, 14,5% aleg sa dea sanctiuni, circa 13% spun ca le reduc volumul de munca sau din responsabilitati, iar 9,7% decid sa ii dea afara pe cei de care sunt nemultumiti”, adauga realizatorii studiului.
 
Studiul a fost efectuat in perioada 1 octombrie - 15 noiembrie, pe un esantion de 250 de companii mici, medii si mari din Romania.
 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: sondajrezultatefirmeleangajaticompromis

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.83 din 5 - 6 voturi.

Articole conexe

6 lucruri pentru bucataria de la locul de munca care sporesc bunastarea angajatilor

de Idei de afaceri
20 Feb 2024
Esti in cautare de noi modalitati de a stimula fericirea si productivitatea angajatilor tai? Pe masura ce organizatiile de toate marimile recunosc...

Cum sa atragi cei mai buni angajati pentru noua ta afacere

de Idei de afaceri
12 Dec 2023
Initierea unui business este un eveniment important in viata fiecarui antreprenor. Prima afacere poate fi comparata, cu usurinta, cu prima dragoste,...

Firmele din Romania cu probleme, alerte directe de la autoritati!

de Florin Amariei
28 Ian 2022
Firmele din Romania care urmeaza sa aiba probleme vor primi alerte directe de la autoritati! "Proiectul de lege care transpune Directiva...

Angajatii intra intr-o noua dinamica in 2022

de Florin Amariei
11 Ian 2022
Piata fortei de munca se va schimba radical in 2022, mai ales dupa ce angajatii vor realiza ca perioada de stagnare s-a incheiat si acum trebuie sa...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]