Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sondaj: Directorii de firme se asteapta ca telemunca sa continue si dupa terminarea pandemiei

de Florin Amariei 18 Aug. 2020 2212
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un nou sondaj PwC facut in randul conducatorilor de companii releva faptul ca directorii de firme se asteapta ca telemunca sa ramana printre preferintele angajatilor si dupa terminarea pandemiei.

"Patru din cinci directori generali se asteapta ca munca de la distanta in companiile lor sa continue pe termen lung, dupa ce au constat ca temerile privind scaderea productivitatii in perioada de lockdown s-au dovedit nefondate, rezulta din raportul CEO Panel Survey realizat de PwC la nivel global, in perioada iunie-iulie 2020", potrivit unui comunicat.
 
Un sondaj anterior PwC, CFO Pulse, din luna aprilie arata ca aproape jumatate dintre directorii financiari se asteptau la scaderea productivitatii din cauza lipsei capacitatilor de lucru la distanta. Doua luni mai tarziu, acest procent a coborat la 26%.
 
"Directorii generali considera ca au trecut un test critic in ultimele luni si acum sunt pregatiti sa valorifice tendintele durabile aduse de COVID-19. Noua normalitate a pus la incercare capacitatea companiilor de a-si desfasura activitatile fara ca angajatii sa calatoreasca, fara intalniri in persoana si alte modalitati de lucru ce pareau indispensabile si le-a impus sa se adapteze pentru a avea o productivitate comparabila sau mai mare. Cultura organizationala, specificul afacerii si investitiile in tehnologie au jucat si vor juca un rol foarte important in acest proces, unele activitati devenind chiar mai eficiente. Pe viitor ne asteptam ca multe companii sa imbine munca de de la distanta cu cea de la birou", a declarat Ionut Simion, Country Managing Partner PwC Romania. 
 
Doua teme cheie au rezultat din raspunsurile date de directorii generali atunci cand au fost intrebati despre prioritatile lor. Prima tema este intentia de a adopta mai mult digitalizarea in cadrul companiilor, fie prin automatizarea operatiunilor principale, fie adaugand produse si servicii digitale. Cea de-a doua tema cheie vizeaza dezvoltarea unei forte de munca mai flexibila si mai implicata prin cresterea ponderii lucratorilor la distanta si a celor contingenti, precum si prin programe de imbunatatire a sigurantei si sanatatii.
telemunca
 
In aceste conditii, tendintele generate de pandemia COVID-19 care vor continua sunt automatizarea, mentionata de 76% dintre directorii generali, spatiile de birouri cu putini angajati (61%), securizarea lanturilor de aprovizionare (58%), contractele temporare (54%) si siguranta publica (50%).
 
"In ceea ce priveste directia economiei globale in urmatoarele 12 luni, directorii generali sunt mult mai pesimisti acum decat erau la sfarsitul anului 2019, doar 30% spunand ca avansul economic se va imbunatati in anul urmator. Si cu un motiv intemeiat: Banca Mondiala prognozeaza ca economia globala va scadea cu 5,2% in 2020, reprezentand cea mai profunda recesiune de la cel de-al Doilea Razboi Mondial", se arata in comunicat.
 
Ca urmare, liderii de organizatii se confrunta, de asemenea, cu incertitudini cu privire la propriile operatiuni, doar 15% indicand ca sunt foarte increzatori in perspectivele de venituri ale organizatiei lor.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: sondajdirectoritelemuncapandemie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Noua grija a directorilor este securitatea cibernetica

de Idei de afaceri
22 Apr 2022
Tehnologizarea si mutarea partiala a activitatii la domiciliu a starnit o noua grija, una importanta: securitatea cibernetica. Intrebati cum le...

Majoritatea directorilor de companii, optimisti pentru 2022

de Idei de afaceri
24 Ian 2022
Un sondaj efectuat de PwC releva ca majoritatea directorilor de companii se declara optimisti pentru 2022. Potrivit raportului, avand in vedere ca...

Sondaj. Principalele motive pentru care angajatii raman in firme

de Florin Amariei
20 Dec 2021
Un nou sondaj releva principalele motive pentru care angajatii raman in firme. Ar fi bine sa le avem in vedere! Primele trei criterii pe baza...

Sondaj. Investitorii, din ce in ce mai ingrijorati de starea economiei

de Florin Amariei
03 Nov 2021
Un nou sondaj releva ca investitorii din Romania sunt din ce in ce mai ingrijorati de starea economiei autohtone. Investitorii romani raman...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]