Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Spune-mi ce competitori ai, ca sa iti spun cat valorezi!

de Matei Antonescu 29 Iul. 2013 2295
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Una dintre cele mai mari temeri este cea referitoare la competitie. Ne este teama de oamenii cu care intram in competitie. Si ne este teama sa intram in competitie cu jucatori prea mari, prea bine dezvoltati.

Dar esential de constientizat este ca in tabara in care esti ti se formeaza abilitatile si competentele de care te vei folosi mai tarziu. Asa se face ca daca ti se dau proiecte importante in responsabilitate, vei fi obligat sa inveti cum sa le faci fata si cum sa le indeplinesti cu maxima eficienta!

La fel se intampla si in mediul de afaceri. Intri in competitie cu antreprenori de talie inalta si vei fi obligat sa te ridici la standarde mai inalte decat ti-ai propus in prima faza.

Si, implicit, faptul ca esti in competitie cu cei mai mari antreprenori din cadrul unei anumite industrii, spune multe despre tine. La fel se intampla si cand te feresti sa construiesti anumite proiecte pentru ca te-ar aduce in ring cu adversari periculosi.

La final, totul se reduce la cat de pregatit esti sa faci fata adevarului pur. Te temi ca vei esua? Te temi ca ai putea da lovitura si apoi vor aparea noi si noi responsabilitati? Si solutia nu este sa ne negam orice teama, ci sa le controlam, sa ne controlam temerile.

Contrar parerilor multor guru in coaching, temerile nu trebuie neglijate, nici ignorate, nici anulate. Multi sunt cei care spun "Fa ceea ce iti este teama sa faci!" De foarte multe ori, temerile noastre sunt scuturi de protectie impotriva unor potentiale esecuri de talie inalta.

Solutia este sa ne intelegem temerile, sa le analizam si sa le selectam pe trei categorii clare: de anulat si initiat proiectul in cauza, lasat in asteptare pana cand avem mai multe date pentru a lua o decizie, de respectat. Da, exista si temeri pe care trebuie sa le respectam.

La urma urmei, sa crezi ca esti in stare de orice, doar sa iti doresti mult, reprezinta o minciuna cu care multi oameni traiesc, pana cand realizeaza ca solutia este in directia opusa. Esti in stare de orice, insa doar daca muncesti. De dorit, ne dorim cu totii. La capitolul munca unii nu stau asa bine.

In concluzie, oricand avem oportunitati de afaceri pe care sa le valorificam, intrebarea cea mai buna este: "Cu cine voi intra in competiti si la ce munca ma va pune acest lucru ?"



sursa foto: www.sxc.hu


Tags: competitieafaceri competitiecompetitie afacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]