Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Studiu: 4 din 10 romani vor sta in tara in aceasta vara

de Florin Amariei 11 Iun. 2019 3172
4.5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Afacerile nationale vor avea clienti, insa banii cheltuiti vor fi mai putini.

Aproape jumatate dintre romani (43%) intentioneaza sa-si petreaca vacanta de anul acesta in Romania, iar printre optiunile acestora figureaza statiunile de pe Litoralul romanesc, in special Mamaia, Costinesti, Eforie Nord si Vama Veche, arata datele unui studiu de piata, publicate marti.
 
Studiul "Topul statiunilor de pe litoralul romanesc', intocmit de catre platforma Olx, arata care sunt cele mai atractive statiuni de pe Litoral, in functie de criterii, precum: optiunile de cazare si de mancare, calitatea plajelor, raportul calitate-pret, activitatile de zi, viata de noapte si nu numai.  
 
Astfel, in topul statiunilor pentru familii pe prima pozitie se afla Mamaia - cu 21% din totalul alegerilor, urmata de Eforie Nord (18%), Costinesti (7%), Neptun (6%) si Mamaia Nord (5%).
 
Totodata, cuplurile prefera Mamaia pentru petrecerea concediului din aceasta vara, cu 29% dintre sufragii. Ierarhia continua cu: Costinesti - cu 12% din total, Vama Veche (11%), Eforie Nord (9%) si Neptun (5%).
 
Potrivit cercetarii Olx, in categoria "Statiuni pentru tineri", primul loc este ocupat de Costinesti, care a adunat 29% dintre sufragii, urmata de Vama Veche (27%), Mamaia (19%), Mamaia Nord (4%) si Eforie Nord (3%).
 
In topul statiunilor care au viata de noapte conduce detasat Mamaia (43% din total), la fel si in clasamentul locurilor cu activitati de zi (33%).
 
Studiul citat releva, in acelasi timp, ca Eforie Nord si Corbu sunt cele mai linistite statiuni de la malul marii, acestea fiind urmate de Neptun, 2 Mai si Gura Portitei.
 
De asemenea, Mamaia este lidera in topul statiunilor cu cele mai bune cazari, cu cea mai buna mancare (cate 28% din total), cele mai bune plaje (36%), precum si la categoria "Cele mai luxoase statiuni" - cu 61% dintre preferinte. In schimb, Eforie Nord conduce in topul statiunilor cu cel mai bun raport calitate-pret, ales de catre 17% dintre respondenti.
 
Conform analizei, in acest an, 43% dintre romani isi vor petrece concediul in Romania, iar 11% aleg Grecia si 6% Bulgaria. Un roman din zece (10%) a declarat ca nu va merge nicaieri in concediu.
 
Studiul a fost realizat in perioada mai - iunie 2019, prin chestionar online aplicat vizitatorilor Olx.ro, pe un esantion de 3.101 de respondenti din toate regiunile tarii.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: studiuromanivaravacanta

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Inflatia a scazut mai puternic in Romania fata de tarile din UE

de Bianca Tila
18 Mai 2023
In luna aprilie, rata anuala a inflatiei in Uniunea Europeana a scazut usor pana la 8,1%, de la 8,3% in martie. In Romania, aceasta a scazut de la...

INS: Managerii romani preconizeaza o activitate stabila in unele sectoare

de Bianca Tila
28 Feb 2023
Managerii din Romania estimeaza o relativa stabilitate a activitatilor din constructii, in comertul cu amanuntul si in servicii. In acest ultim...

Patru moduri prin care sa aduci primavara in biroul tau

de Idei de afaceri
12 Apr 2022
Modul in care sunt amenajate spatiile in care lucram au un impact puternic asupra starii noastre de spirit, dar, mai ales, asupra productivitatii...

Firmele din Romania cu probleme, alerte directe de la autoritati!

de Florin Amariei
28 Ian 2022
Firmele din Romania care urmeaza sa aiba probleme vor primi alerte directe de la autoritati! "Proiectul de lege care transpune Directiva...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]