Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Studiu. Angajatii vor sa renunte la programul standard 9-17

de Florin Amariei 13 Nov. 2020 2309
3.33 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Studiul comandat de Kaspersky releva ca angajatii, in special cei tineri, vor sa renunte complet la programul standard 9-17.

Conform cercetarii, aproape trei sferturi dintre cei chestionati doresc sa reorganizeze modul traditional de lucru pre-COVID-19 si, in loc sa se intoarca la desfasurarea activitatilor obisnuite de la locul de munca, isi modeleaza acum un viitor de business in conditiile lor, indiferent daca acest lucru inseamna ca isi petrec mai mult timp cu cei dragi (47%), economisind bani (41%) sau lucrand de la distanta (32%).
 
De asemenea, 39% dintre salariati vor sa renunte la programul de lucru standard 9:00 - 17:00. Numarul acestora creste la 44% in categoria de varsta 25 - 34 de ani, iar 34% sunt gata sa spuna adio birourilor fixe si aproximativ o treime (32%) vor sa termine cu saptamana de lucru de cinci zile.
 
Potrivit sursei citate, 32% dintre angajati considera munca la distanta ca fiind al treilea cel mai mare beneficiu care vine ca un avantaj secundar al pandemiei actuale, dupa timpul petrecut cu familia (47%) si economisirea banilor (41%).
 
"Totusi, pe masura ce angajatii continua sa adopte noile modalitati de lucru mai flexibile, este esential ca organizatiile sa mareasca si sa adapteze sprijinul pe care il ofera. Avand in vedere ca peste o treime din forta de munca (38%) necesita mai mult sprijin tehnologic din partea organizatiei lor atunci cand lucreaza de la distanta, nevoia de a furniza instrumentele si tehnologia necesare pentru a mentine utilizatorii productivi, conectati si in siguranta nu a fost niciodata mai mare", se arata in studiul de specialitate.
 
Kaspersky a desemnat firma de cercetare independenta Censuswide sa realizeze, in octombrie 2020, un sondaj pe 8.076 de angajati ai companiilor mici si mijlocii (10 - 250 de angajati) in Brazilia, Belgia, China, Franta, Germania, Italia, Japonia, Luxemburg, Malaysia, Mexic, Olanda, Rusia, Spania, Africa de Sud, Turcia, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie si SUA.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: studiuangajatiprogram de lucrurenuntare 9-17

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.33 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

6 lucruri pentru bucataria de la locul de munca care sporesc bunastarea angajatilor

de Idei de afaceri
20 Feb 2024
Esti in cautare de noi modalitati de a stimula fericirea si productivitatea angajatilor tai? Pe masura ce organizatiile de toate marimile recunosc...

Cum sa atragi cei mai buni angajati pentru noua ta afacere

de Idei de afaceri
12 Dec 2023
Initierea unui business este un eveniment important in viata fiecarui antreprenor. Prima afacere poate fi comparata, cu usurinta, cu prima dragoste,...

Angajatii intra intr-o noua dinamica in 2022

de Florin Amariei
11 Ian 2022
Piata fortei de munca se va schimba radical in 2022, mai ales dupa ce angajatii vor realiza ca perioada de stagnare s-a incheiat si acum trebuie sa...

Sondaj. Principalele motive pentru care angajatii raman in firme

de Florin Amariei
20 Dec 2021
Un nou sondaj releva principalele motive pentru care angajatii raman in firme. Ar fi bine sa le avem in vedere! Primele trei criterii pe baza...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]