Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Studiu. Angajatorii ar trebui sa modifice beneficiile salariatilor

de Florin Amariei 07 Mai. 2021 2001
4 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un nou studiu releva ca angajatorii din Romania ar trebui sa modifice beneficiile salariatilor pentru a-i motiva corespunzator.

Cercetarea a relevat faptul ca 6% dintre angajati au renuntat la serviciile medicale de care aveau nevoie de teama pandemiei, nivelul stresului este in crestere, dar tot mai multi angajati intentioneaza sa-si schimbe stilul de viata intr-unul sanatos.
 
Studiul Mercer Marsh Benefits: Romania Health and LifeStyle Survey 2021 a fost realizat pe baza raspunsurilor a 2.000 de angajati reprezentand 40 de companii din 8 industrii care au fost incluse in prima editie a studiului anual ce isi propune sa evidentieze, in particular in acest an, modul in care pandemia a modificat stilul de viata si atitudinea angajatilor in ceea ce priveste preventia in sanatate.
 
Mai putin de o treime (31.9%) dintre cei 2000 de angajati care au fost chestionati lucreaza in regim exclusiv de acasa. Peste 48% dintre respondenti lucreaza in regim mixt (birou si acasa), in timp ce 20% lucreaza exclusiv la birou.
 
In timpul pandemiei, nivelul de stres a crescut pentru 58% dintre femei si 45% dintre barbati.
 
Locul in care isi desfasoara activitatea respondentii poate avea un impact asupra somnului si gradului de odihna pe care acestia il resimt:- exclusiv de acasa - 63.3% dorm 7-9 ore / noapte, insa doar 51% se simt odihniti.- exclusiv la birou - doar 44.4% dorm 7-9 ore / noapte, insa 57% se simt odihniti.
 
Tratamentele stomatologice ocupa prima pozitie in topul serviciilor medicale la care angajatii care au raspuns au renuntat de teama pandemiei.
 
Din punctul de vedere al principalelor riscuri identificate in pandemie, depresia si anxietatea impacteaza in principal femeile, in timp ce, in cazul barbatilor, sunt acumulate mai multe elemente de risc - alimentatie, supraponderabilitate, stres ridicat, miscare insuficienta, lipsa masurilor preventive, toate conducand la un risc cardiovascular major.
 
Cristian Fugaciu, CEO, Marsh Romania: "Dincolo de impactul si efectele pe termen scurt, vizibile imediat, pe care criza sanitara COVID-19 le determina, pentru angajatori este esential sa poata identifica si sa ia masuri proactive pentru mentinerea in parametri optimi a starii de sanatate si a tonusului angajatilor. Politicile de beneficii ale companiilor trebuie adaptate noului context. Sincronizarea, in mod proactiv a beneficiilor acordate angajatilor, cu nevoile reale ale acestora, trebuie fundamentata pe informatii de calitate si expertiza consultantilor de beneficii. Tocmai de aceea, studiul realizat de Mercer Marsh Benefits reprezinta un reper util pentru angajatorii romani".
 
Studiul surprinde modul in care angajatii si-au adaptat stilul de viata la contextul pandemiei, ce anume au neglijat si care sunt aspectele imbunatatite. Riscurile pentru sanatate nu sunt intotdeauna vizibile direct. Tocmai de aceea, am imbinat factori la vedere, usor de cuantificat (indicele de masa corporala, miscarea fizica, tipul alimentatiei) cu elemente de comportament ale respondentilor din perspectiva patologiei existente si a masurilor de preventie pe care le adopta, afirma Dr. Mihaela Suciu, Senior Consultant Employee Benefits, Mercer Marsh Benefits.
 
Interesul acordat unui stil de viata sanatos este direct proportional cu o stare de sanatate buna pe termen lung: masurile luate de respondenti in privinta alimentatiei echilibrate, numarului orelor de somn, miscarii fizice, gasirii de solutii eficiente de combatere a stres-ului, masurilor preventive de imunizare si investigatiilor medicale in scop preventiv, toate acestea conduc la mentinerea starii de sanatate.
 
Aproape jumatate (45%) dintre respondenti prezinta un interes mediu acordat schimbarii stilului de viata, dintre care 57% se situeaza in categoria persoanelor care detin deja boli cronice, aflate in monitorizare periodica (26% din total), sau se situeaza intr-una dintre categoriile potentiale la risc, care au deja factori personali (fizici sau comportamentali) ce le pot afecta sanatatea pe termen scurt sau lung.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: studiuangajatoribeneficii salariati

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Studiu. Consumatorii, nemultumiti de modul in care le sunt procesate datele personale

de Florin Amariei
15 Dec 2021
Un nou studiu releva ca mai multi consumatori sunt nemultumiti de modul in care le sunt procesate datele personale. Cercetarea de specialitate...

Studiu. Principalele provocari pentru companiile din Romania in 2021

de Florin Amariei
24 Nov 2021
Un nou studiu releva care au fost principalele provocari pentru companiile din Romania in 2021. Conform managerilor respondenti, cele mai...

Studiu. Noua generatie lucreaza doar ce-i place!

de Florin Amariei
23 Sep 2021
Un nou studiu releva ca generatie care intra acum in campul muncii alege locurile de munca care se conformeaza preferintelor personale. Succesul...

Studiu. Companiile investesc in dezvoltarea telemuncii

de Florin Amariei
23 Iun 2021
Doar 9% dintre companiile care au facut parte din studiu vor sa-si aduca angajatii inapoi la birou pentru programul normal de luni pana vineri....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]