Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Studiu. Angajatorii prefera angajati cu reputatie personala buna

de Florin Amariei 10 Nov. 2020 2344
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un nou studiu releva ca angajatorii prefera angajati cu reputatie personala buna, iar acest aspect va cantari din ce in ce mai mult.

Noua din zece (90%) angajatori acorda o importanta deosebita angajatilor cu branduri personale puternice, iar intr-o pondere similara angajatii romani cu varste intre 25 si 45 ani considera ca reputatia personala ii ajuta sa obtina un loc de munca mai bun, arata datele extrase dintr-un studiu realizat de initiatorii unui proiect de learning privind reputatia personala.
 
Principalele argumente identificate de angajati in favoarea unei investitii sustinute in reputatia personala sunt faptul ca aceasta construieste incredere si credibilitate in fata clientilor si a partenerilor de business (79,6%), reteaua de contacte care se creeaza in urma implementarii strategiei de comunicare a brandului personal (50%), dar si vizibilitatea dobandita odata cu cresterea expunerii in piata (42,6%).
 
In ceea ce priveste relevanta atribuita reputatiei personale in procesul de recrutare, aproape 90% dintre angajatori au raspuns ca acorda o importanta deosebita angajatilor cu branduri personale puternice. Mai mult, peste o treime (34,3%) dintre acestia considera reputatia personala ca fiind esentiala in succesul afacerii si in conturarea imaginii companiei.
 
La studiul BrandingUp au participat aproximativ 200 de manageri de top, antreprenori, precum si specialisti liber profesionisti sau angajati din domenii variate - IT, banking, marketing si comunicare, avocatura, agricultura, consultanta si chiar administratie publica. Dintre respondenti, 36,11% reprezinta angajatorii. Cercetarea a fost realizata in perioada septembrie - octombrie 2020.
 
Realizatorii studiului mentioneaza ca a fost creat si un focus-grup cu raspunsuri de la respondenti din strainatate, cu precadere din Spania, Italia si Portugalia, dar si din state cu o cultura corporativa diferita, cum ar fi Austria, Olanda, Elvetia sau Turcia.
 
"Ideea testarii opiniei internationale despre reputatia personala a venit din dorinta de a face o comparatie intre trendurile existente in alte state, cu o istorie mai bogata in abordarea reputatiei personale, si curentul inregistrat in Romania. Concluzia reiesita este ca trendul este similar cu tarile incluse in focus grup, diferentele fiind de 2-5 %", sustine sursa citata.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: studiuangajatoriangajatireputatie personala

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

6 lucruri pentru bucataria de la locul de munca care sporesc bunastarea angajatilor

de Idei de afaceri
20 Feb 2024
Esti in cautare de noi modalitati de a stimula fericirea si productivitatea angajatilor tai? Pe masura ce organizatiile de toate marimile recunosc...

Cum sa atragi cei mai buni angajati pentru noua ta afacere

de Idei de afaceri
12 Dec 2023
Initierea unui business este un eveniment important in viata fiecarui antreprenor. Prima afacere poate fi comparata, cu usurinta, cu prima dragoste,...

Angajatii intra intr-o noua dinamica in 2022

de Florin Amariei
11 Ian 2022
Piata fortei de munca se va schimba radical in 2022, mai ales dupa ce angajatii vor realiza ca perioada de stagnare s-a incheiat si acum trebuie sa...

Sondaj. Principalele motive pentru care angajatii raman in firme

de Florin Amariei
20 Dec 2021
Un nou sondaj releva principalele motive pentru care angajatii raman in firme. Ar fi bine sa le avem in vedere! Primele trei criterii pe baza...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]