Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Studiu. Companiile investesc in dezvoltarea telemuncii

de Florin Amariei 23 Iun. 2021 2270
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Doar 9% dintre companiile care au facut parte din studiu vor sa-si aduca angajatii inapoi la birou pentru programul normal de luni pana vineri. Majoritatea investesc in dezvoltarea telemuncii!

In contextul in care companiile cauta metode pentru a reduce si mai mult costurile si a-si creste productivitatea, aproximativ trei sferturi dintre respondenti (73%) intentioneaza sa implementeze un mod de lucru hibrid (doua-trei zile pe saptamana la birou) sau preponderent la distanta prin telemunca (14%), cu doar cateva zile pe luna la birou, si doar 9% planuiesc sa revina la prezenta zilnica la birou.
 
Totodata, pentru a asigura retentia angajatilor in centrele de servicii suport, respondentii sustin ca se concentreaza pe dezvoltarea culturii organizationale (77%), pe evidentierea oportunitatilor de bunastare si a schemelor de lucru flexibile (62%), precum si pe perspectivele de dezvoltare personala si oportunitatile de inovare (62%).
 
Conform studiului Deloitte, organizatiile performante, care au reusit sa atinga cu succes trei sau mai multe dintre obiectivele urmarite prin centrele suport, si-au stabilit mai multe activitati de transformare digitala ca prioritati: 72% dintre acestea au implementat tehnologia RPA (automatizarea proceselor robotizate), 55% detin sisteme ERP (enterprise resources planning) integrate care ajuta la planificarea resurselor companiei, in timp ce peste jumatate (53%) au adoptat solutii bazate pe tehnologia cloud.
 
Procesul in sine si complexitatea tehnica reprezinta, pentru 43% dintre cei chestionati, cele mai mari provocari privind automatizarea.
 
La nivel global, datele studiului de specialitate arata ca India ramane destinatia preferata pentru infiintarea unor centre de servicii suport pentru cele mai multe domenii (bunuri de larg consum, energie, servicii financiare, telecomunicatii etc.), fiind urmata de SUA. Alte state care in care exista investitii in domeniul serviciilor globale de afaceri sunt Portugalia si Lituania.
 
Cele mai multe organizatii sustin ca standardizarea si eficientizarea proceselor reprezinta principalul lor obiectiv strategic pentru investitiile in domeniul centrelor de servicii suport in 2021, iar 78% l-au atins. Pe locurile imediat urmatoare se afla reducerea costurilor (principala prioritate in 2019) si cresterea valorii afacerii, care raman beneficii imediate si concrete ale infiintarii unui centru de servicii suport.
 
Dintre organizatiile care au identificat reducerea costurilor ca obiectiv al acestor investitii, 88% si-au atins tinta, reiese din concluziile cercetarii.
 
Studiul Deloitte Global Shared Services & Outsourcing Survey a fost realizat pe un esantion de peste 600 de lideri de organizatii din aproximativ 45 de tari, inclusiv Romania.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: companiiinvestitiitelemunca

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Investitiile straine directe s-au redus in acest an

de Bianca Tila
14 Sep 2023
In primele sapte luni ale anului curent, investitiile directe ale nerezidentilor in Romania s-au redus la 4,254 miliarde de euro, de la 5,992...

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Activele nete ale fondurilor de investitii au inregistrat scaderi

de Bianca Tila
09 Ian 2023
Activele nete ale fondurilor de investitii locale au inregistrat scaderi de 4% in luna octombrie a anului trecut, ajungand la o valoare de...

Consiliul Concurentei a amendat cu 4,9 milioane de lei companii de pe piata echipamentelor de protectie

de Bianca Tila
19 Dec 2022
Consiliul Concurentei a amendat cu aproximativ 4,9 milioane de lei opt companii. Acestea activeaza pe piata comercializarii echipamentelor de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]