Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Studiu. Peste 50% dintre angajati lucreaza mai bine singuri

de Florin Amariei 21 Mai. 2021 1839
5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un studiu nou releva ca peste 50% dintre angajati lucreaza mai bine singuri decat in echipa.

Lucrul de la distanta a devenit normalitate pentru multe dintre companii, intr-un context in care regulile pe piata muncii au fost adaptate pentru a pune pe primul loc siguranta angajatilor. Angajatii au fost si ei nevoiti sa adopte un nou stil de lucru, scazand interactiunile cu colegii si rezolvand sarcini pe cont propriu.
 
Abilitatea oamenilor din companii de a conduce echipe in aceasta perioada de munca de la distanta a fost supusa unui test dificil.
 
Astfel, conform sondajului realizat in randul utilizatorilor din ultimul an si jumatate, 56% au incercat sa isi ghideze oamenii catre solutii la problemele lor, adresandu-le intrebari ajutatoare, in timp ce 28% au preferat sa le spuna direct ce sa faca. Cand vine vorba de coordonarea unui proiect, managerii se simt responsabili sa ia ei deciziile, asa cum declara 70% dintre ei, dupa ce 61% spun ca reusesc cu usurinta sa ajunga la o directie comuna cu membrii echipei. 83% se mandresc cu evaluari pozitive din partea colegilor cu privire la abilitatile lor de leadership si project management.
 
In ceea ce priveste luarea deciziilor, angajatii respondenti se declara adevarati team-players, 60% dintre ei spunand ca ar respecta o decizie luata la nivelul echipei chiar si atunci cand nu corespunde cu parerea lor. In plus, tot 60% s-ar oferi sa isi ajute un coleg chiar si daca acest lucru nu ar functiona in favoarea lor. Flexibilitatea cu care a venit lucrul de la distanta a adus schimbari semnificative in dinamica echipelor. Chiar si in ciuda acestui lucru, comunicarea dintre colegi pare ca nu a avut de suferit, doar 6% dintre respondenti spunand ca nu ar tine cont de sfaturi sau pareri privind activitatea lor. 75% sunt de parere ca feedback-ul colegilor este foarte important si de cele mai multe ori, il cer proactiv. In aceeasi masura, 70% sunt dispusi sa ofere indrumare celorlalti colegi, atunci cand e necesar.
 
Angajatii romani dau dovada de motivatie si se declara entuziasmati sa invete lucruri noi (69%), iar cand vine vorba de preluarea initiativei, 61% spun ca prefera sa fie ei cei care mobilizeaza oamenii si organizeaza activitatea, in loc sa fie simpli participanti. Contextul i-a impulsionat pe cei mai multi dintre ei sa isi accelereze abilitatile de adaptare si perseverenta: 77% spun ca atunci cand incearca ceva nou, insista pana reusesc, indiferent de efortul necesar, iar 63% considera ca se pot adapta oricarei noi situatii neprevazute.
 
Toate schimbarile din ultimul an s-au reflectat si in viata personala si in starea emotionala a angajatilor. 29% dintre cei care au participat la sondaj au spus ca starea lor se schimba rapid de la fericire la tristete, iar 12% considera ca e imposibil sa nu arate cand simt stres sau furie. Pentru 26%, lucrurile care aduc placere pe moment sunt atat de importante, incat nu ar fi dispusi sa renunte la ele, chiar daca efectul pe termen lung este unul nociv. Placerile mici, de moment, conteaza si pentru alti 37% dintre respondenti, care marturisesc ca cedeaza usor impulsurilor de a manca nesanatos sau de a face cumparaturi nenecesare.
 
Pe plan personal, doar 25% au declarat ca se simt fericiti si satisfacuti cu viata lor din acest moment. 55% considera ca au un scop clar pentru viitorul lor si aproape la fel de multi (54%) au sentimentul ca fac lucruri importante cu viata lor, lucruri care conteaza. Cu lectiile ultimului an facute, mai mult de jumatate dintre ei aleg sa priveasca partea plina a paharului, iar 62% sunt increzatori ca se vor descurca indiferent ce le-ar aduce viitorul.
 
Chestionarul a fost completat integral de 744 de persoane. Esantionul, asadar, nu trebuie sa fie considerat neaparat reprezentativ pentru intreaga piata forta a muncii.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: studiuangajatilucrul de la distantatelemunca

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

6 lucruri pentru bucataria de la locul de munca care sporesc bunastarea angajatilor

de Idei de afaceri
20 Feb 2024
Esti in cautare de noi modalitati de a stimula fericirea si productivitatea angajatilor tai? Pe masura ce organizatiile de toate marimile recunosc...

Cum sa atragi cei mai buni angajati pentru noua ta afacere

de Idei de afaceri
12 Dec 2023
Initierea unui business este un eveniment important in viata fiecarui antreprenor. Prima afacere poate fi comparata, cu usurinta, cu prima dragoste,...

Angajatii intra intr-o noua dinamica in 2022

de Florin Amariei
11 Ian 2022
Piata fortei de munca se va schimba radical in 2022, mai ales dupa ce angajatii vor realiza ca perioada de stagnare s-a incheiat si acum trebuie sa...

Sondaj. Principalele motive pentru care angajatii raman in firme

de Florin Amariei
20 Dec 2021
Un nou sondaj releva principalele motive pentru care angajatii raman in firme. Ar fi bine sa le avem in vedere! Primele trei criterii pe baza...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]