Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Studiu. Romanii nu mai vor sa lucreze la stat

de Florin Amariei 15 Mar. 2021 1911
4 din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un studiu releva ca romanii nu mai vor sa lucreze la stat, marea majoritate dintre conationalii nostri indreptandu-si atentia catre mediul privat.

Sondajul a fost realizat de BestJobs in perioada 15 februarie - 10 martie 2021, pe un esantion de 1.240 de utilizatori de internet.
 
Sub 5% dintre respondenti au declarat ca isi doresc sa lucreze in propria companie, iar 7% sunt indecisi.
 
Pentru opt din zece respondenti, stabilitatea locului de munca este principalul aspect pe care il vor lua in considerare la angajatorul pentru care vor sa lucreze in perioada urmatoare. Pe locul urmator (55,4%) se afla oportunitatile de promovare, apoi colectivul (48%). 
 
Perspectiva de crestere si dezvoltare a business-ului se afla in topul prioritatilor pentru 27% dintre respondenti, in timp ce brandul si reputatia sunt prioritare pentru doar doi din zece angajati in alegerea locului de munca in acest an. 
 
Oportunitatile de a lucra la nivel international sunt importante pentru 14,4% dintre respondenti. La polul opus, politica de sustenabilitate (de protectie a mediului inconjurator) este luata in calcul in selectia viitorului angajator doar de catre 6,7% dintre respondenti.
 
In ceea ce priveste domeniile de interes pentru angajatii dispusi sa isi schimbe locul de munca in viitorul apropiat, cele mai cautate ar fi: administrativ (20,7%), marketing si comunicare (16,7%), resurse umane (15%), sanatate (14,2%), logistica (13,2%), financiar-contabil (13%), IT (11,4%), retail (10,6%), consultanta (10,2%) si transport (9,7%). 
 
"Opt din zece romani prefera un job full-time, la un angajator care sa le ofere siguranta locului de munca. In schimb, dupa experienta pandemiei, ceilalti respondenti ar opta in viitorul apropiat pentru un job part-time, astfel incat sa aiba mai mult timp pentru viata personala, ori pentru statutul de freelancer/contractor independent, care le permite sa aleaga cand si pentru cine sa lucreze, dar si sa isi gestioneze timpul asa cum doresc. De altfel, indiferent de tipul de job ales: full-time, part-time sau project based; cei mai multi dintre respondenti spun ca prefera regimul de munca hibrid, care sa le permita si munca de acasa", sustin reprezentantii BestJobs.
 
Totodata, unul din patru angajati afirma ca in viitorul apropiat ar dori sa aiba un job independent de locatie, in care tehnologiile digitale il ajuta sa lucreze de oriunde.
 
Faptul ca angajatii romani isi doresc sa fie ajutati in dezvoltarea profesionala este reconfirmat si de faptul ca programele de dezvoltare profesionala sunt pe locul doi in topul beneficiilor extrasalariale dorite de la viitorul angajator, pentru patru din zece respondenti. 
 
Bonusurile de performanta se afla pe primul loc in topul beneficiilor dorite de angajati in urmatoarea perioada (53,3% dintre respondenti), in timp ce o mare parte dintre angajati (31,5%) ar dori sa primeasca transport gratuit. Urmeaza apoi: abonament la clinici medicale private (28,7%) si asigurare privata de sanatate (26,5%), posibilitatea de a lucra si de acasa (22,6%), ori pensie privata (18,5%).Totodata, alti 15,5% isi doresc traininguri pentru dezvoltarea abilitatilor digitale, iar 6,7% vor programe de recalificare la locul de munca.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: studiuromanistatprivat

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 5 - 6 voturi.

Articole conexe

Inflatia a scazut mai puternic in Romania fata de tarile din UE

de Bianca Tila
18 Mai 2023
In luna aprilie, rata anuala a inflatiei in Uniunea Europeana a scazut usor pana la 8,1%, de la 8,3% in martie. In Romania, aceasta a scazut de la...

INS: Managerii romani preconizeaza o activitate stabila in unele sectoare

de Bianca Tila
28 Feb 2023
Managerii din Romania estimeaza o relativa stabilitate a activitatilor din constructii, in comertul cu amanuntul si in servicii. In acest ultim...

Sectorul privat romanesc considera ca urmeaza o noua criza

de Idei de afaceri
22 Mar 2022
Peste 90% din cei care fac afaceri in Romania cred ca urmeaza o noua criza pentru sectorul privat. Iata care sunt cauzele! Conform datelor...

Firmele din Romania cu probleme, alerte directe de la autoritati!

de Florin Amariei
28 Ian 2022
Firmele din Romania care urmeaza sa aiba probleme vor primi alerte directe de la autoritati! "Proiectul de lege care transpune Directiva...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]