Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Telemunca, importanta si dupa epoca Covid-19

de Florin Amariei 06 Oct. 2020 2152
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Studiile din toata lumea arata ca telemunca (work from home) va fi importanta si dupa epoca Covid-19. Colliers confirma acest trend!

Munca de acasa va ramane in practica multor companii si, odata ce va trece epidemia de Covid-19, intr-un sistem de lucru hibrid care imbina activitatea de la distanta cu prezenta la birou pentru intreaga echipa, rezulta dintr-un sondaj Colliers International.
 
Sondajul a fost realizat in randul reprezentantilor din conducere sau decidentilor din 80 de companii cu activitate in diverse sectoare economice si echipe de la cateva zeci pana la mii de angajati
 
Potrivit sursei citate, modul de lucru de la distanta ridica probleme in echipe pe termen lung pentru 80% dintre respondenti, astfel ca acestia se vad nevoiti sa redefineasca modul de lucru si majoritatea mizeaza pe transformarea birourilor in hub-uri care sa sustina colaborarea, sa accelereze creativitatea si sa mentina spiritul de echipa.
 
"Chiar daca productivitatea angajatilor a ramas neschimbata si in lucrul de acasa in 58% dintre companii, iar 25% au observat chiar o crestere din acest punct de vedere, patru din cinci companii au intampinat provocari in ultimele luni pe fondul modului de lucru de la distanta. Iar prelungirea pe termen nedefinit a modelului actual ar duce, foarte probabil, la o adancire a efectelor asupra coeziunii si colaborarii echipelor, precum si la dificultati in mentinerea culturii organizationale", sustin autorii sondajului.
 
Prin urmare, respondentii la sondajul Colliers International mizeaza pe un model hibrid de lucru odata ce va trece epidemia de Covid-19, in care toti angajatii vor reveni la birou si vor lucra 1-2 zile (53% din firme) sau chiar 3-4 zile (33%) pe saptamana de la distanta.
 
"Oamenii simt nevoia sa interactioneze, sa comunice usor atat intre ei, cat si cu managerii, sa lucreze in echipa si sa aiba un cadru in care pot crea sinergii si pot face schimb de idei. Toate indiciile arata spre un sistem mixt de munca, in care angajatii sa-si pastreze flexibilitatea si dinamica modului de lucru la distanta, iar biroul sa devina un hub menit sa sustina colaborarea in echipe si sa accelereze creativitatea si spiritul in echipa", a explicat Dominique Bogdanas, Associate Workplace Advisory in cadrul Colliers International.
 
Desi exista inca incertitudini privind modul in care vor lucra in viitor, cele mai multe companii au in plan sa pastreze suprafata biroului de dinainte de pandemie, urmand sa regandeasca spatiul existent pentru a raspunde noului mod de lucru adoptat.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: telemuncastudiucollierscovid-19work from home

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Studiu. Consumatorii, nemultumiti de modul in care le sunt procesate datele personale

de Florin Amariei
15 Dec 2021
Un nou studiu releva ca mai multi consumatori sunt nemultumiti de modul in care le sunt procesate datele personale. Cercetarea de specialitate...

Studiu. Principalele provocari pentru companiile din Romania in 2021

de Florin Amariei
24 Nov 2021
Un nou studiu releva care au fost principalele provocari pentru companiile din Romania in 2021. Conform managerilor respondenti, cele mai...

Studiu. Noua generatie lucreaza doar ce-i place!

de Florin Amariei
23 Sep 2021
Un nou studiu releva ca generatie care intra acum in campul muncii alege locurile de munca care se conformeaza preferintelor personale. Succesul...

Studiu. Companiile investesc in dezvoltarea telemuncii

de Florin Amariei
23 Iun 2021
Doar 9% dintre companiile care au facut parte din studiu vor sa-si aduca angajatii inapoi la birou pentru programul normal de luni pana vineri....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]