Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tiriac Leasing a fost achizitionat de Banca Transilvania

de Bianca Tila 03 Iun. 2022 1663
Tiriac Leasing a fost achizitionat de Banca Transilvania
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Banca Transilvania a achizitionat Tiriac Leasing de la Grupul Tiriac, fiind prima achizitie a unei companii de leasing care nu face parte dintr-un grup financiar-bancar, conform Agerpres.

Banca Transilvania si Grupul Tiriac au anuntat in ianuarie semnarea acordului de achizitie. In continuare, a urmat primirea aprobarii din partea Consiliului Concurentei. In aceasta etapa odaca cu incheierea tranzactiei, Banca Transilvania va incepe integrarea Tiriac Leasing in Grupul Financiar Banca Transilvania.
 
Tiriac Leasing este a treia companie de profit si prima companie de leasing independenta, achizitionata de Banca Transilvania, dupa Idea Leasing si ERB Leasing. ERB Leasing a fuzionat cu Banca Transilvania in anul 2019, iar Idea Leasing este in etapa de integrare in Grupul Financiar BT.
 
Pe piata de leasing, BT Leasing si Tiriac Leasing sunt companii de top in Romania, cu peste 20 de ani de activitate in domeniu. In ceea ce prveste Tiriac Leasing, acesta are un portofoliu diversificat de produse de leasing si ofera finantare in sistem de leasing financiar pentru toate modelele de autovehicule, precum si finantare de echipamente.
 
Clientii Tiriac Leasing sunt companii private, institutii din sectorul public, multinationale, persoane fizice si persoane fizice autorizate. Compania a ajuns la active de 213 milioane de euro, la finalul anului 2021. De-a lungul timpului a finantat aproape 40.000 de clienti. 
 
"Pentru Grupul Financiar Banca Transilvania, achizitia arata interesul pentru dezvoltarea pietei de leasing, cresterea si intarirea echipei, respectiv transferul de expertiza", se mentioneaza intr-un comunicat de presa.
 
Consultantii Bancii Transilvania pentru aceasta tranzactie au fost PwC, D&B David si Baias S.C.A, iar pentru Grupul Tiriac au fost Filip & Company.
 
Banca Transilvania este una dintre cele mai mari trei banci din Romania. Aceasta a fost infiintata in 1993 la Cluj-Napoca de un grup de oameni de afaceri locali, 79% capital romanesc si 21% capital strain.
 
"Banca Transilvania este cea mai mare banca din Romania si principalul finantator al economiei, acoperind toate segmentele de clienti si linii de business in sectorul financiar. Cu o poveste inceputa in urma cu aproape 30 de ani, are peste 19% cota de piata, 3,6 milioane de clienti, peste 9.000 de angajati, solutii de online banking si 500 de sedii in 180 de localitati", potrivit Agrepres.
 
Tiriac Leasing este detinuta de compania Tiriac Holdings si este unul dintre liderii de piata de leasing. 
 
"Tiriac Leasing este unul dintre liderii pietei de leasing din Romania si ofera finantare in sistem de leasing financiar pentru toate modelele de autovehicule, de la autoturisme pana la flote comerciale, si finantare de echipamente. Portofoliul de clienti al Tiriac Leasing este format atat din companii private, multinationale, companii din sectorul public, cat si din persoane fizice si persoane fizice autorizate", conform Agerpres.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: tiriac leasingbanca transilvaniagrupul financiar bt

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]