Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Top 5 semne care iti arata ca angajatul tau este suprasolicitat!
Avem incredere in ei si stim ca sunt oamenii pe care i-am dorit in echipa. Ii vedem crescand, de la un an la altul, ba chiar de la o luna la alta. Le vedem progrsele, le masuram, le admiram uneori.
Cu toate acestea, exista momente in care ajungem sa avem de-a face cu angajati zombi iar unul dintre cele mai puternice motive este suprasolicitarea acestora.Ghid practic Realizarea de sapun natural
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Cateva semne care iti arata ca ai de-a face cu un angajat suprasolicitat:
1. Intarzie atingerea temernelor limita importante. Cu toate ca nu este un comportament obisnuit pentru acesta, iata ca se intampla si nu o singura data. Se prea poate ca pe fondul increderii in el sa fi adaugat sarcini prea multe pe care acesta sa le bifeze.
2. Nu are acelasi entuziasm pe care ti-l amintesti de la inceputuri. Se prea poate ca pasiunea sa il paraseasca atunci cand nu mai are timp sa se dedice trup si suflet sarcinilor pentru ca este prea preocupat sa le termine pe toate la timp.
3. Nu zambeste si nu are o dispozitie foarte buna. Cu toate ca vrem ca angajatii nostri sa munceasca la foc automat, aceasta asteptare nu va avea impact pozitiv pe termen lung. Nu va uzati angajatii daca vreti sa ii aveti in companii pe termen lung. Se poate sa va iubeasca afacerea si stilul de management, insa suprasolicitarea indelungata nu aduce niciun beneficiu nimanui.
4. Nu mai are propuneri, idei noi, initiative geniale. Daca este prea ocupat sa termine toate sarcinile, cu siguranta nu va avea timp sa vina cu noi propuneri. Este bine ca fiecare angajat sa aiba un volum de munca perfect adaptat, pentru a-i ramane timp suficient pentru a identifica noi solutii de imbunatatire a activitatii sale si a proiectelor sale.
5. Nu isi mai asuma noi proiecte. Cu exceptia cazurilor in care noile proiecte nu sunt potrivite pentru specializarea sa, situatia se explica foarte usor: nu mai are loc in programul sau pentru a-si asuma proiecte noi. Risca sa intre in rutina, intr-o activitate de banda rulanta pentru a-si termina sarcinile, situatie in care nivelul calitatii si al creativitatii in munca sa sunt sacrificate.
Mult succes in managementul resurselor umane!
sursa foto: www.freegreatpicture.com
Articole conexe
Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum
de Idei de afaceriSfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca
de Idei de afaceriDocumentele din spatele... ideilor de afaceri trebuie atent pastrate intr-un dulap metalic!
de Idei de afaceriCifra de afaceri din comert a crescut cu 5% in primele patru luni
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit