Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 6 reguli pentru reducerea riscurilor in afaceri!

de Adela Simonescu 02 Apr. 2012 6604
4.17 din 12 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Afacerile si antreprenoriatul implica doze mai mici sau mai mari de riscuri. Exista riscuri pretutindeni si acest lucru ar trebui constientizat de orice persoana care doreste sa se implice in mediul de afaceri. De asemenea, trebuie inteles faptul ca nu toate lucrurile se aranjeaza dupa cum le-am planificat si organizat noi si ca nimeni nu ne garanteaza ca ideile de afaceri vor deveni afaceri profitabile, sau macar rentabile.

Iata si cele 6 reguli pe care sa le cunoasteti, pentru a va diminua riscurile in afacerile pe care le conduceti:

1. Planificati pentru cele mai sumbre scenarii.
Desigur ca nimeni nu porneste o afacere cu gandul ca va esua. Ne asteptam la cele mai bune rezultate si speram ca aceste ganduri sa devina realitate. Cu toate acestea, este esential sa avem un plan de afaceri care sa estimeze costurile si necesitatile de orice ordin la niveluri augumentate.

2. Asigurati-va ca detineti un fond de cheltuieli neprevazute. Nimic nu se compara cu situatia in care ramanem fara bani, brusc si fara solutii la indemana. Ajungem sa ne vindem afacerile, sa le abandonam in favoarea partenerilor, sa le aducem in pragul falimentului.

3. Asigurati-va ca detineti un plan de afaceri de criza. Afacerile au nevoie de multa planificare si organizare strategica. Aveti nevoie de un plan B pe care sa va bazati atunci cand apar anumite probleme, riscuri, obstacole, accidente neprevazute samd.

4. Avem nevoie de consultanti si experti din domeniul in care ne-am pozitionat cu afacerile pe care le conducem. Este esential sa detinem sprijinul profesionistilor care ne pot ajuta sa ne diminuam riscurile, sa evitam probleme, sa evitam accidente si situatii care ne pot aduce afacerile in pragul falimentului.

5. Avem nevoie de cercetare si documentare. Cercetarea si documentarea reprezinta doua atuu-uri importante in plasa oricarui afacerist. Studiati literatura de specialitate, revistele din domeniu, parerile expertilor din domeniu, participati la conferinte si seminarii si fiti la curent cu orice schimbari care se petrec in industria, nisa sau sub-nisa pe care va aflati. Aceste informatii va ofera un mic preview a ceea ce va urma, informatii pe care sa va bazati pentru a lua cele mai bune decizii in contul afacerilor dvs.

6. Nu il ultimul rand, avem nevoie de brokeri de asigurari si de o strategie viabila de exit. Aceste doua conditii ne ajuta sa ne diminuam riscurile in conducerea afacerilor catre linii cat mai stabile de profit.


Tags: afaceriafaceri crizaafaceri riscuririscuri afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.17 din 5 - 12 voturi.

Articole conexe

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Documentele din spatele... ideilor de afaceri trebuie atent pastrate intr-un dulap metalic!

de Idei de afaceri
14 Iun 2022
Organizeaza-ti spatiul mai eficient, folosind un dulap metalic! Alege, dintr-o gama bogata de produse, modele pentru organizarea sau arhivarea...

Cifra de afaceri din comert a crescut cu 5% in primele patru luni

de Bianca Tila
03 Iun 2022
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut in primele patru luni din acest an cu 5%. Fata de perioada similara din 2021, a crescut...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]