Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 7 calitati ale omului de afaceri de succes!

de Ilinca Dobrescu 14 Nov. 2017 17772
3.61 din 27 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Daca iti doresti o viata de succes, inainte de toate trebuie sa intelegi ce anume inseamna succesul pentru tine. Se prea poate ca succesul sa fie ceva mult mai profund decat planul de a deveni manager sef in departamentul de produse congelate la magazinul unde lucrezi acum.

Asa se face ca pentru unii, succesul inseamna sa isi cladeasca afaceri profitabile si pentru altii sa isi intemeieze o familie.

Care sunt calitatile esentiale pentru oamenii de afaceri de succes:

1. Increderea in propriile puteri si abilitati. Oamenii de afaceri au incredere in propriile lor competente, talente si pasiuni. Nu sunt usor de intors din drum, cu exceptia situatiilor in care le oferi argumente concrete pentru ca....

2. Gandesti totul in mod logic, rational, inainte sa isi asculte intuitia. Intuitia este un taler care trebuie sa fie in echilibru cu ratiunea.

3. Antreprenorii de succes au rabdare. Sunt constienti ca succesul nu se poate obtine peste noapte, oricat ne-am dori sa gasim o scurtatura secreta catre victorii depline. Din fericire, ca si in viata personala, si in cea profesionala va trebui sa depunem eforturi sustinute. Partea frumoasa este ca drumul conteaza mai mult decat atingerea destinatiei.

4. Antreprenorii de succes actioneaza in mod etic si au principii cu adevarat solide. Nu se vor lasa atrasi de tentatii de ordin pur financiar. Nu isi vor trada asociatii si nu se vor deda la fapte care sa atraga dezavantaje pentru cei din jur.

5. Antreprenorii de succes au marea abilitate de a asculta in mod activ. Este mare diferenta intre a auzi cu ambele urechi si a asculta cu mintea si cu inima. Numerosi manageri pe care ii cunoastem chiar noi sunt total incapabili sa asculte ce spun cei din jur.

6. Oamenii de afaceri de succes stiu sa comunice si sunt capabili sa sustina relatii cu adevarat solide si de lunga durata.

7. Antreprenorii de succes au incredere in cei din jurul lor si le ofera posibilitatea de a se afirma. Vor lua in echipa doar profesionisti in care au incredere si de la care asteapta rezultate remarcabile. Nu vor practica micro-managementul, nu ii vor controla. Vor avea incredere incat sa le permita libertatea de a-si pune in valoare talentele si abilitatile. Sub nicio forma nu ii vor trata ca si cum ar fi roboti ce executa operatiuni standard.

Descopera 10 citate motivationale pentru antreprenori de succes >>


Tags: calitati oameni de afaceriantreprenori de successucces in afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.61 din 5 - 27 voturi.

Articole conexe

Cum sa ai succes in afaceri pe baza relatiilor personale

de Teo Manole
22 Apr 2016
Numeroase studii arata ca persoanele care dezvolta relatii puternice au mai multe sanse sa creeze relatii de succes. Stiati cat de importante sunt...

10 lectii de aur pentru antreprenori de succes!

de Ilinca Dobrescu
12 Aug 2014
Daca nu inveti, ramai pe loc, stagnezi.... Cel putin asa cred unii, in mod eronat. In mod real, daca te opresti din invatat, mergi inapoi, cu pasi...

Succes in afaceri: Top 5 strategii care iti sporesc productivitatea

de Victor Oancea
28 Mai 2014
Tinta noastra principala este sa ne sporim productivitatea. Totul se va revedea in succesul afacerii pe care suntem pe cale sa o punem pe picioare....

5 reguli esentiale pentru succes in afaceri!

de Ilinca Dobrescu
07 Apr 2014
Ne gandim la succes profesional. Evident, unii se vor gandi la succes in cariere si altii la succes in afaceri. Decizia este a noastra daca...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]