Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Top 7 calitati ale unui sef remarcabil!
Daca ne plac cu adevarat, ne vor permite sa fim sefii lor. Este total adevarat, oricat de straniu ar putea suna. Nivelul de productivitate sporeste, nivelul de performanta si cel de eficienta cresc si ele, direct proportional cu nivelul simpatiei angajatilor vizavi de seful lor.
Iata si cele mai importante 7 calitati ale unui sef remarcabil, conform INC:Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Cresterea prepelitelor japoneze
Cultura castravetelui anti-diabet
1. Fii prietenos. Micile gesturi de prietenie, salutul si retinerea numelor angajatilor tai reprezinta actiuni esentiale pentru a te face placut de catre angajatii tai.
2. Fii acolo pentru angajatii tai atunci cand au nevoie de tine. Aici includem si feedback-ul de care subalternii tai au nevoie, informarile constante, sfaturile si parerile tale. Conteaza mai mult decat iti imaginezi.
3. Fii flexibil. Fii o persoana flexibila si vei castiga mai mult decat simpatia angajatilor tai. Arata intelegere fata de oamenii tai, acceptand ca toti oamenii sunt diferiti, ca greselile sunt naturale in procesul de invatare, testare si dezvoltare pentru orice persoana.
4. Fii o persoana pozitiva oricat de dificile sunt perioadele prin care treceti. Daca sefii nu manifesta o atitudine pozitiva si incurajatoare, nici angajatii nu vor munci astfel. Iar atunci cand se instaleaza starea de negativism, deja poti sa iti iei adio de la rezultatele pozitive pe care le doreai.
5. Fii persoana pe care angajatii tai sa se bazeze. Daca au incredere in tine, vor comunica mai bine cu tine si cu cei din jur. De asemenea, daca le arati ca ii poti ajuta si ca se pot baza pe tine, iti vor recompensa ajutorul fara sa stea pe ganduri. Esential este sa stim ca noi, superiorii, trebuie sa facem primul pas pentru a instala starea de incredere intre toti oamenii organizatiei, intrucat noi suntem un model pentru toti.
6. Fii recunoscator pentru ceea ce ai acum, pentru progresul efectuat de angajatii tai, pentru rezultatele de care va bucurati. Sentimentul de recunostinta va deveni un factor declansator pentru viitoare rezultate pozitive.
7. Arata compasiune pentru angajatii tai, pentru superiori si nu numai. Compasiunea reprezinta un sentiment pe care nu iti permiti sa nu-l demonstrezi cu fiecare ocazie, fie ca la mijloc sunt angajati, colegi sau superiori, clienti sau persoane necunoscute. Un om plin de compasiune va fi mereu un om placut, respectat si admirat.
Mult succes si afaceri profitabile!
sursa foto: www.freegreatpicture.com
Articole conexe
Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum
de Idei de afaceriSfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca
de Idei de afaceriDocumentele din spatele... ideilor de afaceri trebuie atent pastrate intr-un dulap metalic!
de Idei de afaceriCifra de afaceri din comert a crescut cu 5% in primele patru luni
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit