Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Topul tarilor cu cei mai productivi angajati

de Alexandra Popescu 02 Aug. 2014 2271
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Potrivit celor care au lucrat in strainatate, strainii spun despre romani ca muncesc mult. Dar, se pare ca romanii nu sunt cei mai productivi muncitori din lume, fiind detronati de… nemti.


Acum, Germania poate inca mai sarbatoreste frumoasa si istorica victorie a echipei nationale de fotbal de la Campionatul Mondial. Insa, pe langa aceasta onoare, mai pastreaza toasturi si pentru o alta la fel de flatanta. Germania este tara cu cei mai productivi angajati din lume, potrivit datelor OCDE (Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica).
 
Poate ca a avea cel mai bun raport al PIB-ului (Produs Intern Brut) nu se compara cu trofeul din Brazilia, dar este o realizare notabila si multe alte tari si-ar dori un asemenea rezultat. Germania are o politica kurzarbeit, adica ore mai putine de munca, adoptata pentru a lupta impotriva somajului.
Nici francezii nu stau rau la acest capitol, ocupand un onorabil loc doi, in ciuda politicilor privind vacantele generoase si reputatiei de a-si acorda timp sa se bucure de viata. Se pare ca le prieste stilul de viata mai libertin.
Al treilea loc al podiumului este ocupat de americani. Acestia nu se bucura de vacanta precum francezii, ei fiind niste veterani ai numarului mare al orelor de munca. 
 
Coreenii sunt clasati printre ultimii in ceea ce priveste productivitatea orara. Multe alte natiuni, insa, se indreapta catre saptamani mai scurte de munca, suedezii aflandu-se printre cei care deja experimenteaza acest lucru.
 
Danezii lucreaza cele mai putine ore pe saptamana, iar ei sunt considerati a fi cei mai fericiti la nivel mondial. Se pare ca in Danemarca, daca nu iti termini munca in 37 de ore pe saptamana, esti considerat ineficient. Olandezii sunt si ei cunoscuti pentru multumirea lor cu saptamani de munca mai scurte.
 
Timp de decenii, studiile au aratat o diminuare constanta a celor mai mult de 40 de ore pe saptamana, in timp ce unii economisti (si fondatorii Google) au subliniat in mod repetat ca, odata ce tehnologia face tot mai mult din munca grea atunci cand vine vorba de productivitate, ar fi mai intelept din punct de vedere economic si social daca toti lucratorii ar lucra mai putin – 30 de ore pe saptamana, de exemplu.
 
Privind aceste date, ar trebui ca sefii sa tina sub control saptamanile lungi de munca prin planificarea timpului in avans, sa fie mai nemilosi in privinta stabilirii prioritatilor si sa aiba timp pentru viata sociala. 
 
Sa speram ca si romanii vor tine cont de acest top, iar orele multe petrecute la munca sa fie diminuate, pentru ca se poate face productivitate si fara a sta zile si nopti la munca.
 
Sursa: inc.com
 


Tags: angajatiproductivitateangajati productiviangajati germaniaangajati franta

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

6 lucruri pentru bucataria de la locul de munca care sporesc bunastarea angajatilor

de Idei de afaceri
20 Feb 2024
Esti in cautare de noi modalitati de a stimula fericirea si productivitatea angajatilor tai? Pe masura ce organizatiile de toate marimile recunosc...

Cum sa atragi cei mai buni angajati pentru noua ta afacere

de Idei de afaceri
12 Dec 2023
Initierea unui business este un eveniment important in viata fiecarui antreprenor. Prima afacere poate fi comparata, cu usurinta, cu prima dragoste,...

Angajatii intra intr-o noua dinamica in 2022

de Florin Amariei
11 Ian 2022
Piata fortei de munca se va schimba radical in 2022, mai ales dupa ce angajatii vor realiza ca perioada de stagnare s-a incheiat si acum trebuie sa...

Sondaj. Principalele motive pentru care angajatii raman in firme

de Florin Amariei
20 Dec 2021
Un nou sondaj releva principalele motive pentru care angajatii raman in firme. Ar fi bine sa le avem in vedere! Primele trei criterii pe baza...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]