Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Trateaza-ti jobul corporativ ca pe un program de training antreprenorial

de Alexandra Popescu 13 Iun. 2014 2213
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Sezonul estival este, pentru cei mai multi studenti, cel al internshipurilor. Acestia cauta companii cu domeniile de activitate pe care si le doresc, aplica si invata toata vara meserie. Dar ce-ar fi daca te-ai trata pe tine insuti ca pe un intern antreprenorial in cadrul companiei tale?

 
Antreprenorii in devenire ar putea invata lucruri utile si importante in cadrul unei corporatii care te ajuta sa iti dezvolti calitatile, expertizele si know-how-ul de care ai nevoie pentru a obtine succesul in compania ta intr-o zi. Sa lucrezi intr-o companie inainte sa demarezi propria afacere iti ofera multe beneficii.
 
Chiar daca esti un angajat care isi doreste o tranzitie la antreprenoriat sau un absolvent recent, ia in considerare argumentele pro si contra pentru ambele parti. 
 
Iti prezentam trei moduri prin care jobul corporativ poate sa te ajute sa devii un antreprenor mai bun:
 
1. Seteaza un amortizor de tranzitie
Daca esti la inceput in industria ta cu o afacere si ai nevoie sa iti imbunatatesti abilitatile, experienta si contactele necesare prin care start-up-ul sa atinga succesul, mai intai lucreaza in cadrul unei companii, acesta fiind un lucru extrem de util. Nu numai ca te va ajuta sa iti construiesti acreditarile, dar financiar poate facilita tranzitia in nisa ta permitandu-ti accesul catre un numerar consistent si beneficii. Sprijinul economiilor tale si venirea cu propriii bani pentru a-ti incepe afacerea sunt modalitati posibile de finantare a viitorului tau start-up.
 
Salariul poate fi cel mai util pentru a-ti construi economiile, insa poate fi si foarte ademenitor in ceea ce priveste cheltuirea acestuia. Daca doresti sa lucrezi intr-o companie care vrei sa fie treapta ta antreprenoriala, atunci construieste-ti un plan unde sa scrii abilitatile de care ai nevoie pentru a porni si suma care trebuie economisita pentru a da startul. Nu renunta la visul antreprenorial pentru un job salarial, daca nu este ceea ce iti doresti.
 
2. Incepe un job training
Slujba ta reprezinta o modalitate de a invata lucruri utile, de formare si valoroase pentru viitoarea ta afacere. Companiile dezvoltate iti pot oferi toate aceste necesitati. Trateaza-ti jobul ca pe un teren de antrenament si urmareste sa descoperi cat mai multe informatii. Nu trebuie sa stii doar partile evidente, cauta mai adanc, pentru ca acolo vei gasi secrete valoroase. Prin acest mod vezi cum poti initia o afacere care sa mearga bine din toate aspectele.
 
In plus, ca antreprenor vei fi responsabil pentru tot ceea ce se intampla cu organizatia. Afla tot ceea ce este nevoie, contabilitate, finante, practicile departamentelor de HR, ce sisteme mentin afacerea eficienta, ce masuri de securitate iti protejeaza afacerea etc. Trebuie sa cauti si in gaura de sarpe lucruri utile.
 
3. Construieste o retea valoroasa
Ca un antreprenor de start-up nu vei avea acces la oameni influenti si la resursele de care ai nevoie. Ca angajat la o companie deja dezvoltata vei avea acces la toate contactele de afaceri ca parte a muncii tale. Nu trebuie sa abuzezi de contacte, insa poti crea relatii utile. Toate acestea iti vor fi necesare atunci cand vei fi antreprenor.
 


Tags: antreprenoritraining antreprenorialjobinternshipcompaniestart-upstart in afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Evolutie antreprenoriala. De la o afacere mica la brand

de Idei de afaceri
30 Apr 2024
Din punctul unora de vedere, branding-ul este etapa finala pentru o afacere, apogeul, daca doriti. In momentul in care vorbim de brand, vorbim de...

CNIPMMR: Antreprenorii n-au incredere in viitorul economic al Romaniei

de Florin Amariei
26 Oct 2021
Conform presedintelui CNIPMMR, antreprenorii n-au incredere in viitorul economic al Romaniei. Pesimismul ramane majoritar. "In ceea ce...

Studiu: 50% din angajatii romani planuiesc sa se mute la un nou job inainte de 2020

de Florin Amariei
22 Nov 2019
Un nou studiu arata ca aproximativ jumatate dintre angajatii romani planuiesc sa se mute la un nou job inainte de 1 ianuarie 2020, ceea ce ne arata...

Lazar, Buget CDep: Antreprenorii au nevoie sa nu fie incurcati de stat

de Florin Amariei
13 Nov 2019
Presedintele Comisiei de Buget din Camera Deputatilor spune ca antreprenorii nu asteapta sa fie descurcati de stat, ci ei au nevoie sa nu fie...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]