Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Trei lectii de la mari maestri in ceea ce priveste afacerea ta

de Alexandra Popescu 22 Apr. 2014 2286
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Multi dintre antreprenorii de astazi incearca sa iasa cumva din norme si sa creeze ceva nou si inedit. Nu este nimic gresit in asta, mai ales cand stii ca esti capabil si ca ideile tale trebuie sa fie puse in aplicare pentru ca tu sa iesi cu ceva in evidenta. Gandeste-te la geniile trecutului, care au iesit in evidenta prin realizari istorice. Acestia si-au creat propriile sisteme si s-au ridicat deasupra asteptarilor.

Tu, ca antreprenor, ai ceva din ceea ce au avut acestia in trecut, ai mentalitatea si posibilitatea de dezvoltare pe propriile forte si idei. Totul tine de vointa. 
 
In cele ce urmeaza avem trei lectii de la marile genii ale trecutului, pe care le putem pune si noi in aplicare in afacerea noastra. 
 
1. Prima lectie vine de la Albert Einstein, care ne indeamna sa fim curiosi si intotdeauna sa punem intrebari. Prin acest mod vei putea sa afli in fiecare zi cate ceva nou. Sa nu-ti fie teama sa intrebi. Pur si simplu, adreseaza intrebarea, pentru a-ti satisface curiozitatea.
Unele persoane vor incerca sa iti implementeze anumite idei si convingeri, care te-ar putea abate de la ale tale. Te pot convinge sa mergi intr-o directie pe care tu nu ti-o doreai. Cel mai important este sa iti asculti vocea interioara, “vocea inimii” cum este cunoscuta in popor. Daca nu vom intreba pentru propria noastra curiozitate, cum am putea sa fim creativi si sa inovam?
 
2. A doua lectie vine de la maestrul Leonardo Da Vinci. Acesta ne invata sa fim stapani pe sine. Lumea, mai ales cea a afacerilor, este plina de capcane si de distrageri, asa ca trebuie sa iei masuri pentru a realiza ceea ce iti doresti. 
Exista multe distrageri de la proiectele tale, cum ar fi social media, distractiile sau prietenii. Nu putem spune ca toate sunt rele, insa trebuie sa ne controlam in cele mai productive momente. Timpul este foarte pretios si nu trebuie irosit pe distrageri. 
Chiar daca consideri ca plictiseala poate fi un dusman, de fapt, consider-o un aliat. Aceasta poate fi folosita pentru a ne autodisciplina. Asadar, timpul nu este irosit nici macar in acele momente.
 
3. Cea de-a treia lectie vine de la Benjamin Franklin. Potrivit acestuia, poti spune, insa poti uita, poti invata, dar tot ceea ce se va intampla va fi sa iti reamintesti. Implicarea este cheia succesului pentru a invata cu adevarat. Ucenicia este cheia unui viitor antreprenor inedit. Pentru orice meserie, la fel si pentru afaceri, trebuie sa pornesti de jos, sa asamblezi toate piesele pentru a invata unde gresesti si pentru a afla ce trebuie sa repari. Mai apoi, iti poti construi o afacere de succes, pentru ca stii tot ceea ce trebuie despre dedesubturile acesteia.


Tags: afacerisfaturi afaceriantreprenori

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Evolutie antreprenoriala. De la o afacere mica la brand

de Idei de afaceri
07 Dec 2023
Din punctul unora de vedere, branding-ul este etapa finala pentru o afacere, apogeul, daca doriti. In momentul in care vorbim de brand, vorbim de...

Documentele din spatele... ideilor de afaceri trebuie atent pastrate intr-un dulap metalic!

de Idei de afaceri
14 Iun 2022
Organizeaza-ti spatiul mai eficient, folosind un dulap metalic! Alege, dintr-o gama bogata de produse, modele pentru organizarea sau arhivarea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]