Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Un sfert din angajatori ingheata salariile in 2020

de Florin Amariei 27 Ian. 2020 2834
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Conform unui nou sondaj, un sfert din angajatorii din Romania ingheta salariile in 2020 si vor restrange cheltuielile. In plus, se au in vedere restructurari.

Cu toate ca majoritatea angajatilor spun ca in 2020 se asteapta la mariri salariale, mai multi patroni au raspuns ca au in vedere inghetarea salariilor si chiar planificarea de restructurari.
 
Totodata, circa un sfert dintre angajatori spun ca majorarea salariului minim de la 1 ianuarie le va afecta bugetul de personal, astfel ca vor lua masuri precum restrangerea cheltuielilor cu beneficiile extrasalariale, comasarea unor functii, automatizarea unor procese si restructurarea unor pozitii.
 
"In privinta beneficiilor extrasalariale, cei mai multi dintre angajatori (64,5%) mizeaza in continuare pe tichetele de masa, iar 58% spun ca vor acorda prime pentru ocazii speciale, in timp ce 39% vor organiza petreceri pentru angajati. In plus, 38,7% dintre respondenti vor sustine cheltuielile cu transportul ale angajatilor, iar 35% vor investi in cursuri si traininguri de dezvoltare personala pentru angajati. Alte beneficii : teambuilding-uri, abonamente la clinici medicale private sau abonamente la sali de sport. Aproximativ doi din zece respondenti sustin ca vor oferi un program flexibil de munca", mai arata sondajul.
 
Angajatorii vor continua recrutarile si in acest an, iar pentru primul semestru sase din zece angajatori vor deschide pana la 10 pozitii noi, iar unul din zece va deschide intre 10 si 20 de pozitii. Pentru fiecare dintre acestea, 42% dintre angajatori vor recruta intre 2 si 5 angajati, iar o treime vor deschide pozitii ce vor fi acoperite de un singur angajat.
 
Alti aproape 10% vor avea nevoie de 5 pana la 20 de angajati pe fiecare pozitie nou deschisa. In majoritatea cazurilor, recrutarea se va face pe termen lung.
 
Circa 39% dintre pozitiile ce vor fi deschise in perioada ianuarie - iunie a acestui an vor fi pentru muncitori necalificati, 35% vor fi pentru muncitori calificati, iar 26%, pentru personal la birou (White Collars).
 
"Cele mai cautate specializari pentru care va fi recrutat personal vor fi in vanzari (55%), productie (29%), administrativ (28%), inginerie (25,8%) si logistica (19,3%). De asemenea, companiile mai au nevoie de angajati specializati in domeniile financiar-contabil (19%), customer service (17%), management si consultanta (12,3%), controlul calitatii (11,9%), constructii (11,9%), business development (11,4%)", releva sondajul.
 
Jumatate (51,6%) dintre angajatori estimeaza ca cele mai multe angajari vor fi pentru nivelul entry-level (0 - 2 ani experienta), iar 42% vor avea nevoie in special de angajati care au 2 - 5 de experienta (middle level).
 
Sondajul citat de News.ro a fost realizat in perioada 06 - 20 ianuarie 2020, pe un esantion de 214 companii mici, medii si mari din Romania.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: salarii2020restructuraresondajangajatori

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Sondaj. Principalele motive pentru care angajatii raman in firme

de Florin Amariei
20 Dec 2021
Un nou sondaj releva principalele motive pentru care angajatii raman in firme. Ar fi bine sa le avem in vedere! Primele trei criterii pe baza...

Sondaj. Investitorii, din ce in ce mai ingrijorati de starea economiei

de Florin Amariei
03 Nov 2021
Un nou sondaj releva ca investitorii din Romania sunt din ce in ce mai ingrijorati de starea economiei autohtone. Investitorii romani raman...

Sondaj. Consumatorii ar renunta la produsele/serviciile companiilor care nu se ingrijesc de angajati sau mediu

de Florin Amariei
13 Iul 2021
Un nou sondaj releva ca mai multi consumatori ar renunta la produsele/serviciile companiilor care nu se ingrijesc de angajati sau mediu....

Studiu. Angajatorii ar trebui sa modifice beneficiile salariatilor

de Florin Amariei
07 Mai 2021
Un nou studiu releva ca angajatorii din Romania ar trebui sa modifice beneficiile salariatilor pentru a-i motiva corespunzator. Cercetarea a...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]