Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Viziunea globala a directorilor financiari, concentrata pe reduceri de costuri

de Florin Amariei 23 Apr. 2020 2198
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un nou sondaj realizat la nivel international releva faptul ca majoritatea directorilor financiari sunt concentrati pe reducerea de costuri si se ia in calcul chiar si anularea unor investitii.

Astfel, 77% dintre acestia iau in considerare masuri de reducere a costurilor, 65% planifica amanarea sau anularea investitiilor si 48% revizuirea planurilor de finantare. Doar 5% au aratat ca nu au in vedere nicio actiune financiara ca urmare a COVID-19.
 
“Problemele legate de lichiditate determina multe companii sa ia in considerare somajul tehnic, reducerea costurilor si a investitiilor. Principala preocupare ramane, in acest context, mentinerea locurilor de munca pana cand va fi depasit varful crizei si vor putea fi aplicate programe de relansare a activitatii”, a declarat Ionut Simion, country managing partner PwC Romania.
 
Conform sondajului, aproape jumatate dintre cei chestionati (45%) intentioneaza sa apeleze la programele de sprijin guvernamental. Cele mai frecvente tipuri de sprijin pe care le iau in considerare sunt amanarea platii impozitelor si prelungirea termenelor pentru declaratiile fiscale.
 
In ceea ce priveste forta de munca, directorii financiari din toate tarile se asteapta la o serie de consecinte pentru angajati:
  • 42% dintre respondenti se asteapta sa introduca somaj tehnic in luna urmatoare;
  • 28% anticipeaza concedieri.
 
Mai mult de jumatate (56%) dintre respondenti considera ca organizatia lor ar putea reveni la activitatea obisnuita („business as usual”) in termen de trei luni, in cazul in care criza ar fi incheiata astazi.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: viziunedirectori financiarireduceriinvestitii

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Investitiile straine directe s-au redus in acest an

de Bianca Tila
14 Sep 2023
In primele sapte luni ale anului curent, investitiile directe ale nerezidentilor in Romania s-au redus la 4,254 miliarde de euro, de la 5,992...

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Activele nete ale fondurilor de investitii au inregistrat scaderi

de Bianca Tila
09 Ian 2023
Activele nete ale fondurilor de investitii locale au inregistrat scaderi de 4% in luna octombrie a anului trecut, ajungand la o valoare de...

Viziunea lui Alain Cardon asupra managementului romanesc

de Maria Nicutar
16 Oct 2011
Intr-un interviu luat de publicatia 9AM, Alain Cardon, unul dintre cei mai de top coach-i din Romania si CEO Metasysteme, a oferit mai multe...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]