Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Vrei sa castigi un investitor? Iata cum sa procedezi!
Cand nimic pare sa nu mai functioneze si ideile tale par sa nu mai aiba nicio sansa sa se materializeze solutia poate fi una singura, cea de a-ti coopta un investitor. Acesta te poate ajuta sa iti pui ideile de afaceri in practica rapid.
Adevarul este ca toti cautam mici scurtaturi catre succes in afaceri. Asa ca unii vor incerca sa treaca peste ideea de bootstrapping si sa ajunga mai rapid la linia profitabilitatii. O solutie viabila poate fi cea de a ne coopta un investitor interesat sa isi directioneze fondurile banesti catre ideile noastre de afaceri.Iata si care sunt sfaturile de care sa tineti cont pentru a atrage un investitor cat mai rapid:
1. Totul incepe cu un plan de afaceri bine pus la punct. Asigurati-va in cadrul acestuia sunt punctate aspectele hotaratoare de care potentialul investitor sa tina cont in luarea unei decizii. Explicati clar, prin statistici, grafice, analize de ce ideea ta de afaceri merita sa atraga investitii serioase. Explicati prin ce puncte clare se diferentiaza de ce exista deja pe piata. Aduceti argumente clare care sa va sustina lupta impotriva competitorilor vostri.
2. Incercarea de a coopta un investitor are nevoie si de un pitch, clasica interventie care sa ii atraga atentia. Pregatiti-va pentru o intalnire fata-in-fata, un limbaj nonverbal ireprosabil si discursul scurt si la obiect care va poate castiga fondurile banesti de care aveti nevoie.
3. Un alt element esential care va poate ajuta sa castigati atentia unui investitor este ... rabdarea. Este vital sa nu pareti disperat, chiar daca aceasta este starea care va caracterizeaza cel mai bine. Nu uita ca trebuie sa arati potentialului investitor ca nu este singurul care ar putea sa beneficieze de o idee de afaceri atat de interesanta ca a ta. Exact aceasta este maniera in care sa va prezentati ideea de afaceri, ca pe un "produs" pe care oricum il veti "vinde" fiindca este genial.
4. Cifre, date, analize, statistici, ajutorul expertilor, specialistilor. Iata aspectele peste care sa nu sariti niciodata pentru a-ti alcatui prezentari, planul de afaceri si pitch-ul perfect. Pune-te in locul potentialului tau investitor si realizeaza foarte clar faptul ca nimeni nu investeste bani intr-o idee de afacere nefondata, neacoperita de cifre clare si argumente solide.
Mult succes in cooptarea unui investitor!
sursa foto: www.sxc.hu
Articole conexe
Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum
de Idei de afaceriSfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca
de Idei de afaceriDocumentele din spatele... ideilor de afaceri trebuie atent pastrate intr-un dulap metalic!
de Idei de afaceriCifra de afaceri din comert a crescut cu 5% in primele patru luni
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit