Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 reguli pentru a supravietui recesiunii

de Emilia Leonescu 13 Mai. 2011 4369
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In situatia economica actuala, este posibil sa fii nevoit sa-ti schimbi in mod drastic directia afacerii tale pentru a putea reusi. Recesiunea a afectat aproape pe oricine. Nimeni nu avut cum sa scape, recesiunea s-a manifestat ca un efect de domino. Unii mici afaceristi sunt increzatori si spera ca greul a trecut si situatia lor financiara se va imbunatati treptat, dar se inseala. Urmeaza o perioada la fel de dificila, iar dezastrul economic va dura de la 5 la 10 ani. Infrange recesiunea!

In aceste vremuri este foarte usor sa te panichezi. Panica, fiind indusa de frica si emotie si nu de un eveniment, are o putere imensa; puterea de a schimba intreg cursul afacerii. Dar chiar vrei sa cedezi in fata panicii, sa te predai si sa accepti falimentul?

Exista o alternativa la panica. Ne confruntam cu schimbari, dar acestea pot fi bune pentru ca deschid calea catre noi oportunitati si inovatii. Fa astazi alegerile corecte si vezi rezultatele maine! Nu se rezuma totul doar la politica preturilor, trebuie sa te diferentiezi, sa spui oamenilor de ce ar trebui sa cumpere de la tine, sa le oferi mai multa calitate si nu discount-uri si vei vedea cum afacerea poate sa creasca intr-o piata in scadere.

Fii un lider si oamenii te vor urma. Ca un mic antreprenor, poti sa arati calea iesirii din recesiune. Incepe cu angajatii tai, continua apoi cu distribuitorii tai si sprijina clientii si intregul segment de piata. Ofera vesti bune si toata lumea va crede in ele.

Iata 10 reguli care te vor ajuta sa-ti redirectionezi catre succes afacerea:

1.    Evalueaza si elimina datoriile excesive
. Daca veniturile tale au scazut, s-ar putea ca sa nu iti mai poti acoperi datoriile pe care le-ai facut atunci cand aveai veniturile mai mari. Dar fiecare datorie poate fi redusa, de la imprumuturile bancare, ipotecile, chiar si la chirie.

2.    Fa reduceri. Daca nu ai facut-o inca, redu personalul si cheltuielile de intretinere. Poti sa oferi la fel de mult, sau chiar mai mult, crescand productivitatea.

3.    Verifica finantele in fiecare zi si incepe chiar de astazi! Urmareste profitabilitatea pe job, pe client, pe saptamana, pe produs si concenteaza-ti eforturile pe cele mai profitabile produse sau servicii. Renunta la tot ce nu scoate profit!

4.    Redu din inventar si din cheltuielile de intretinere. Cauta produsele durabile, care nu se schimba des, pentru ca banii tai sunt stocati in costurile materialelor, in utilaje etc. Vei putea obtine bani lichizi abia dupa ce le vei vinde.

5.    Instruieste personalul. Daca fiecare sarcina este invatata de inca o persoana, atunci cand persoana care in mod normal se ocupa de ea nu o mai poate face, cea de-a doua ii poate prelua sarcinile si asa munca nu este intrerupta si productivitatea ramane crescuta chiar daca lipseste un membru important al echipei.

6.    Revizuieste strategia de marketing si redu cheltuielile pe promovarea in media traditionala. Utilizeaza mai mult Internetul si concentreaza-te pe clientii actuali. Internet marketing va salva multe companii.

7.    Evita reducerile si discount-urile. Nu-ti da pe nimic produsele, in schimb, concureaza cu servicii, calitate si unicitate. Creaza-ti o nisa si asa vei avea un avantaj competitiv.

8.    Extinde-te daca poti.
Internetul te poate duce oriunde, mai ales daca poti crea o expertiza pe un domeniu sau un produs/serviciu de nisa. Concenteaza-te pe ceea ce faci tu diferit de altii si incearca sa extinzi acest lucru pe o piata cat mai mare.

9.    Administreaza afacerea eficient. Urmareste si analizeaza rapoartele financiare si productivitatea. Este mai bine ca la inceput sa pornesti de la o afacere mica, dar profitabila si sa cresti incet, dar sigur.

10.    Pune pret pe calitate, pentru ca aceasta iti va aduce profit pe termen lung. Nu uita niciodata acest principiu.


Tags: inovatiioportunitaticosturistrategia de marketingpromovare

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Costurile infiintarii unei afaceri in domeniul croitoriei

de Idei de afaceri
20 Iun 2024
Pentru un mic atelier de croitorie ai nevoie de o suma minima de 25.000-30.000 de lei (6.000-7.000 de euro). Investitia initiala difera in functie de...

Alexandru, Munca: Vrem sa sprijinim o parte din costurile cu salariile pentru firmele afectate de pandemie

de Florin Amariei
28 Apr 2020
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, intentioneaza sa sprijine o parte din costurile cu salariile pentru firmele care au fost afectate de pandemia...

5 Modalitati prin care iti poti reduce costurile intr-o afacere de vanzari

de Camelia Diaconu
13 Feb 2019
Reducerea costurilor unei afaceri nu trebuie sa afecteze angajatii, serviciile sau clientii, ci sa gasesti solutii prin care sa pastrezi conditiile...

Cum sa estimati corect costurile unitare pentru un proiect de finantare

de Codrina Laiu
10 Iun 2016
Costurile unitare stau la baza estimarii intregului buget. Pot fi considerate cea mai mica unitate de masura pentru buget.  Pentru a fi siguri...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]