Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 modalitati de a face economii daca esti la stramtoare

de Octavian Dinu 19 Mai. 2015 3752
3.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ca antreprenor, cand majoritatea veniturilor nete si a indemnizatiilor depind de succesul afacerii tale, finantele personale pot avea de suferit.

Majoritatea oamenilor de afaceri s-au confruntat cu probleme financiare. Spre exemplu, la 26 de ani, Brian Fox, fondator si director de marketing al Confirmation.com, o companie de audit online din Brentwood, Tennessee, s-a confruntat cu aceasta problema.

In 2001, Fox era un proaspat absolvent de MBA la Universitatea Vanderbilt, fericitul posesor al unui inceput zbuciumat de afacere si nu-prea-fericitul posesor al unei datorii de 92.000 de dolari.

La un moment dat, Fox isi aminteste cum si-a dus masina personala, un Honda Accord, la amanet pentru o estimare de pret in cazul in care ar fi trebuit sa o vanda pentru a acoperi asigurarile de sanatate ale angajatilor.

Din fericire, a primit la momentul potrivit un cec in valoare de 25.000 de dolari de la un investitor, salvandu-si masina.

„Plateam pe toata lumea la timp”, spune Fox. ”Totul mergea in cardul de credit personal la momentul respectiv. Mi-am ignorat creditul. impreuna cu sotia mea imprumutam bani de la familie pentru traiul de zi cu zi si ne-am mutat afacerea in garajul bunicilor.”

La mai bine de o decada, inceputul zbuciumat a dus la crearea unui portofoliu de 10.000 de firme de Iata cinci lectii personale pentru antreprenorii stramtorati in faza de inceput:

1. Pune bani de rezerva intr-un cont separat
Jason Papier, expert in operatiuni la bursa in Sillicon Valley si presedinte al companiei de management financiar Fluent Wealth Partners recomanda ca antreprenorii sa aiba pusi deoparte intr-un cont separat, bani care sa acopere cheltuielile personale pe un an de zile, pentru situatii de urgenta.

2. Redu anumite costuri
Chiar daca posesorul unei afaceri are cateva economii, este intelept sa reduci costurile, afirma Papier. Trebuie sa fii in stare sa spui: „O sa traiesc cu cartofi si orez pentru urmatorii trei ani”.

3. Ia in calcul oprirea temporara a contributiei la pensia privata
Fox nu si-a permis sa puna deoparte bani pentru pensia privata pe parcursul fazei de lansare a afacerii, aceasta miscare fiind catalogata de Peter Dunn, consilier de finante personale in Indianapolis, drept una inteligenta. El estimeaza ca 95% dintre antreprenorii cu care a lucrat au avut aceasta abordare.

„Pe parcursul acestei perioade, e OK sa stai pe loc din punct de vedere financiar”, spune Dunn. „De fapt, doar cei care nu sunt siguri pe ei si dau inapoi ajung sa isi piarda toate economiile personale din cauza afacerilor – care fac imprumuturi mari pe cardul de credit sau isi pun la bataie casele pentru a-si finanta afacerea. In aceasta situatie, de multe ori lucrurile incep sa mearga prost.”




Tags: afacereafacerieconomiicosturiantreprenor

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.75 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Huawei si-a prezentat primul AI PC

de Bianca Tila
15 Apr 2024
MateBook X Pro este primul laptop cu functii de inteligenta artificiala al Huawei. Laptopul foloseste sistemul de operare HarmonyOS si modelul...

Rata anuala a inflatiei coboara

de Bianca Tila
11 Apr 2024
Rata anuala a inflatiei a coborat in luna martie 2024 la 6,61%, de la 7,23% in februarie, in conditiile in care marfurile alimentare s-au scumpit cu...

ANAF: Program de conformare voluntara in domeniul serviciilor de infrumusetare

de Bianca Tila
10 Apr 2024
Agentia Nationala de Administrare Fiscala deruleaza un program de conformare referitor la veniturile realizate de persoanele fizice care presteaza...

Microsoft: Xbox va beneficia de un chatbot

de Bianca Tila
03 Apr 2024
In curand, consola Xbox va avea propriul chatbot. Acesta va fi utilizat pentru automatizarea sarcinilor de suport tehnic. Compania testeaza un...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]