Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 sfaturi ca sa-ti redresezi afacerea in cazul in care profiturile au scazut

de Catalin Chivu 15 Mar. 2016 7595
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ganditi-va ce trebuia sa faceti diferit pentru a nu ajunge in punctul in care nimic nu mai poate fi reparat, si invatati din greselile facute pentru ca pe viitor sa nu se mai repete.

Daca ati sesizat ca sunt probleme, urmati aceste 3 sfaturi care va vor ajuta sa redresati afacerea in cazul in care profiturile au scazut.

1. Gasiti modalitati rapide de a obtine lichiditati.
Spre exemplu, daca activati in domeniul serviciilor puteti face acest lucru prin solicitarea banilor in avans de la clienti. In cazul unei afaceri in domeniul retailului, puteti face acelasi lucru, stabilind o data la care se va livra marfa, astfel putand beneficia de un capital inainte de a comercializa propriu-zis produsele.

Cel mai important este sa realizati o imagine de incredere a firmei in fata consumatorilor inca de la inceput, sa ii convingeti ca desi produsul oferit nu este unic pe piata, dumneavoastra sunteti cea mai buna alegere in acest domeniu.

2. Gasiti metode prin care sa reduceti sau sa mentineti costurile.
Un profit mare nu este de folos daca cheltuielile sunt mai mari decat veniturile. Este important sa gasiti modalitati de a mentine nivelul costurilor scazut. De exemplu, puteti negocia preturile de achizitie cu furnizorii, oferindu-le plata in avans a marfii.

3. Gasiti modalitati de crestere a profitului.
In primul rand trebuie sa cresteti numarul clientilor, dar in acelasi timp sa va asigurati de loialitatea clientilor deja existenti. Gasiti o modalitate prin care sa ii atrageti sa cumpere de la dumneavoastra cat mai des, iar valoarea medie a achizitiilor sa creasca pentru ca profitul firmei sa inregistreze, de asemenea, o crestere.

Axati-va intotdeauna pe vanzari si marketing deoarece fara acestea afacerea dumneavoastra nu va rezista mult timp pe piata.



Tags: afacereafacerimanagementprofitcresterea profitului

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

INS: Cifra de afaceri din comertul cu ridicata a crescut cu 8,1%

de Bianca Tila
07 Oct 2024
Cifra de afaceri din comertul cu ridicata a inregistrat cresteri, in perioada 1 ianuarie - 31 august 2024, fata de aceeasi perioada a anului trecut,...

Bancile europene au afisat profituri record

de Bianca Tila
19 Feb 2024
Cele mai mari banci din Europa au avut anul trecut profituri cumulate pe peste 100 miliarde de euro. Impulsul dat de dobanzile crescute de Banca...

Vanzarile si profitul grupului care detine marca Gucci scad

de Bianca Tila
08 Feb 2024
Grupul francez de produse de lux Kering a anuntat scaderea vanzarilor si profitului net in 2023. Strategia de investitii va afecta rezultatele din...

Afaceri romanesti de succes. 5 to go afiseaza o crestere de 55% fata de anul trecut

de Bianca Tila
03 Aug 2023
Lantul de cafenele 5 To Go se remarca fata de anul trecut. In prima jumatate a anului 2023 a depasit cu 5% cifra de afaceri estimata. Comparativ cu...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








[x]