Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 greseli des intalnite pe care le fac micii intreprinzatori

de Andrioae Ruxandra 05 Mai. 2014 3540
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Multi factori pot contribui la moartea unei afaceri. Uneori este vorba despre lipsa de interes manifestata de client, alteori este vorba despre tacticile slabe de marketing. Poate cel mai mortal factor in inceperea falimentului este acela de a nu sti cum sa-ti gestionezi finantele afacerii.

Slaba planificare financiara poate aduce sfarsitul afacerii si antreprenorii subestimeaza adesea costurile lansarii afacerii. 
 
Iata 5 greseli comune pe care le fac micii intreprinzatori:
 
Inexistenta rezervelor de bani. Antreprenorii stiu ca vor avea nevoie de bani sa investeasca in demersul propriei lor afaceri, dar este posibil sa fie nevoie de mai multe exercitii fiscale pentru a se obtine un venit constant de la companie. Asadar, incepe sa gestionezi banii. Nu te pacali singur gandindu-te ca banii vor avea grija unii de ceilalti.
 
A fi dependent de plastic. Unii dintre detinatorii afacerilor mici sunt obligati sa recurga la carti de credit pentru a supravietui in prima etapa de dupa infiintare, mai ales cand nu au planificat totul bine in avans. Cartile de credit prezinta un mare interes in ceea ce priveste venitul anual. Fie printr-un imprumut destinat IMM-urilor, fie prin infuzie de capital sau prin finantare proprie, sa asiguri suficient capital operational te poate salva de la indatorare pe cardul de credit.
 
Combinarea venitului personal cu venitul afacerii. E tentant sa treci granita dintre ele, dar tine cele doua entitati complet separate. E mai usor pentru contabilitate, realizarea bugetului si armonizarea celor doua seturi de registre contabile; ajuta la stabilirea profitului si a pierderilor reale ale afacerii.
 
Renuntarea la retributie in compensare. In primele etape ale afacerii, ar putea parea o decizie buna sa reinvestesti tot profitul. Dar renuntarea la retributie pe parcurs va avea un impact negativ asupra finantelor personale si a situatiei financiare in ansamblu.
 
A nu avea un sistem de urmarire a platilor. Printeaza-ti termenele de plata pe spatele fiecarei facturi si urmareste un program clar de colectare a sumelor datorate. Fa din trimiterea prompta a memento-urilor privind termenul de plata o parte a afacerii tale.
 
Antreprenorii americani sfatuiesc antreprenoii incepatori care aspira la succes sa invete de la detinatorii de afaceri si specialisti in finante. A invata de la altii nu poate fi un lucru subestimabil, dimpotriva. Trebuie sa iti faci un obicei din a cere sfaturi si pareri, sa cauti profesionisti in industria respectiva, precum avocati, contabili, bancheri si experti financiari pentru a-ti simplifica mersul prin acest labirint al riscurilor in business care te pandesc la tot pasul.
 
Sursa: www.businessnewsdaily.com
 


Tags: management financiargreseli managementplanificare financiaraantreprenori incepatorisfaturi

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

2 sfaturi pentru a mentine preturile la un nivel accesibil

de Teo Manole
17 Mai 2016
Cel mai important efect al adaptarii produselor la cerintele clientilor este cresterea vanzarilor. Puteti creste vanzarile daca reusiti sa mentineri...

3 sfaturi pentru un bun management financiar al afacerii

de Anca Raileanu
18 Sep 2020
Tine cont de aceste 3 sfaturi, in special daca afacerea ta este la inceput de drum! 1. Pune deoparte o rezerva suficienta de numerar pentru a...

3 sfaturi ca sa-ti redresezi afacerea in cazul in care profiturile au scazut

de Catalin Chivu
15 Mar 2016
Ganditi-va ce trebuia sa faceti diferit pentru a nu ajunge in punctul in care nimic nu mai poate fi reparat, si invatati din greselile facute pentru...

Despre bani si management financiar cu Robert Kiyosaki

de Ilinca Dobrescu
27 Iun 2014
Pentru cunoscatori, Robert T. Kiyosaki nu mai are nevoie de nicio introducere. Este unul dintre cei mai buni experti din domeniul managementului...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]