Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 Modalitati prin care iti poti reduce costurile intr-o afacere de vanzari

de Camelia Diaconu 13 Feb. 2019 2620
4.83 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Reducerea costurilor unei afaceri nu trebuie sa afecteze angajatii, serviciile sau clientii, ci sa gasesti solutii prin care sa pastrezi conditiile de munca la un standard inalt, insa cu mai putine cheltuieli pentru tine. Nu stii cum poti face acest lucru? Iti spunem noi cateva metode simple!

Pentru orice tip de afacere, indiferent de domeniul ei, inainte de a face investitii majore pentru noi oportunitati, trebuie sa treci printr-o etapa de optimizare. Am gasit cateva solutii care te pot ajuta sa iti reduci costurile afacerii, fara sa afectezi salariile sau bonusurile angajatilor. Asadar:
 
Fidelizarea clientilor. O data facuti, clientii trebuie pastrati. Se stie deja faptul ca strategiile de marketing pentru a atrage noi clienti sunt destul de costisitoare, spre deosebire de strategiile pentru fidelizarea angajatilor deja creati. Un punct solid de plecare pentru a-ti reduce costurile afacerii este acela de a-ti construi strategii de fidelizare a clientilor care au investit in tine pana acum.
 
Gandeste-ti si calculeaza-ti cheltuielile inutile. In orice companie exista si cheltuieli inutile precum: facturile prea mari la abonamentele telefoanelor mobile, consumabile in exces, facturile la curent, etc.  Pentru a-ti reduce semnificativ costurile optimizeaza-ti cheltuielile inutile. Gandeste-te care sunt nevoile reale ale companiei si implicit ale angajatilor si scapa de restul. Fa-ti un abonament de firma mai bun la telefoane, instaleaza termostate care iti reduc cheltuielile la facturile de caldura, iar facturile lunare nu vor mai fi o povara.
 
Redu costurile de livrare. Acum, majoritatea companiilor care se ocupa cu comercializarea produselor, ofera si livrare la domiciliu. Nimic rau in asta, daca ne gandim la reputatia companiei, insa gandeste cat mai practic pentru a-ti reduce cheltuielile. Firmele de curierat au obiceiul de a taxa la kilogram, dar si la dimensiune, asa ca optimizeaza cat de bine poti dimensiunea pachetelor si asa iti vei reduce cheltuielile de livrare.
 
Inchiriaza spatiul pe care nu il folosesti. De regula, chiriile sunt destul de mari pentru spatiile de retail, asa ca orice loc pe care il ai liber si pe care nu ai de gand sa il mai folosesti, inchiriaza-l. Daca afacerea ta nu are nevoie de atat de mult spatiu pentru o buna desfasurare, atunci ia in calcul si posibilitatea de a-l inchiria pe cel ramas nefolosit.
 
Ia in calcul si un magazine de retail online. Chiar daca ai deja magazin fizic este important sa iti deschizi si un magazine online. Mediul online creste tot mai mult, iar magazinele online pot reprezenta o sursa principala de venit. Costurile pentru un magazine online sunt cu mult mai mici decat cele ale unui magazin fizic.
 


Tags: economie in afaceriafaceri profitabilecosturi afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]