de Camelia Diaconu
13 Feb. 2019
2629
Reducerea costurilor unei afaceri nu trebuie sa afecteze angajatii, serviciile sau clientii, ci sa gasesti solutii prin care sa pastrezi conditiile de munca la un standard inalt, insa cu mai putine cheltuieli pentru tine. Nu stii cum poti face acest lucru? Iti spunem noi cateva metode simple!
Pentru orice tip de afacere, indiferent de domeniul ei, inainte de a face investitii majore pentru noi oportunitati, trebuie sa treci printr-o etapa de optimizare. Am gasit cateva solutii care te pot ajuta sa iti reduci costurile afacerii, fara sa afectezi salariile sau bonusurile angajatilor. Asadar:
Fidelizarea clientilor. O data facuti, clientii trebuie pastrati. Se stie deja faptul ca strategiile de marketing pentru a atrage noi clienti sunt destul de costisitoare, spre deosebire de strategiile pentru fidelizarea angajatilor deja creati. Un punct solid de plecare pentru a-ti reduce costurile afacerii este acela de a-ti construi strategii de fidelizare a clientilor care au investit in tine pana acum.
Gandeste-ti si calculeaza-ti cheltuielile inutile. In orice companie exista si cheltuieli inutile precum: facturile prea mari la abonamentele telefoanelor mobile, consumabile in exces, facturile la curent, etc. Pentru a-ti reduce semnificativ costurile optimizeaza-ti cheltuielile inutile. Gandeste-te care sunt nevoile reale ale companiei si implicit ale angajatilor si scapa de restul. Fa-ti un abonament de firma mai bun la telefoane, instaleaza termostate care iti reduc cheltuielile la facturile de caldura, iar facturile lunare nu vor mai fi o povara.
Redu costurile de livrare. Acum, majoritatea companiilor care se ocupa cu comercializarea produselor, ofera si livrare la domiciliu. Nimic rau in asta, daca ne gandim la reputatia companiei, insa gandeste cat mai practic pentru a-ti reduce cheltuielile. Firmele de curierat au obiceiul de a taxa la kilogram, dar si la dimensiune, asa ca optimizeaza cat de bine poti dimensiunea pachetelor si asa iti vei reduce cheltuielile de livrare.
Inchiriaza spatiul pe care nu il folosesti. De regula, chiriile sunt destul de mari pentru spatiile de retail, asa ca orice loc pe care il ai liber si pe care nu ai de gand sa il mai folosesti, inchiriaza-l. Daca afacerea ta nu are nevoie de atat de mult spatiu pentru o buna desfasurare, atunci ia in calcul si posibilitatea de a-l inchiria pe cel ramas nefolosit.
Ia in calcul si un magazine de retail online. Chiar daca ai deja magazin fizic este important sa iti deschizi si un magazine online. Mediul online creste tot mai mult, iar magazinele online pot reprezenta o sursa principala de venit. Costurile pentru un magazine online sunt cu mult mai mici decat cele ale unui magazin fizic.
Tags: economie in afaceriafaceri profitabilecosturi afaceri