Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 modalitati simple care te ajuta sa reduci costurile unui start-up

de Alexandra Popescu 30 Iul. 2014 3522
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Toti micii antreprenori isi doresc sa isi mentina start-up-ul in randul afacerilor. De aceea, unul dintre putinele lucruri pe care il poti controla este investitia pe care o faci. Banii din contul bancar reprezinta un calendar care indica cat de mult vei supravietui.


Asa ca unul dintre cele mai bune moduri care te ajuta sa iti descoperi modelul de afacere este sa cauti modalitati pentru a reduce cheltuielile. Pentru aceasta, avem in continuare cinci modalitati simple care te-ar putea ajuta:
 
1. Fii creativ 
Te poti confrunta cu situatia in care trebuie sa iti platesti salariatii si nu ai destui bani. De aceea, trebuie sa incepi sa oferi angajatilor tai valoare, pentru a inlocui salariile pe care le-ar putea gasi in alta parte. Redu costurile initiale pentru a aduce ajutor. Multi antreprenori sunt foarte protectori cu capitalul, ei refuzand sa foloseasca optiunile pool in stadiile timpurii. Problema este ca acestea te impiedica sa fii capabil sa tii pasul cu cheltuielile.
 
2. Nu plati pentru marketing, intervieveaza consumatorii
In stadiile incipiente ale companiei doresti sa cheltuiesti cat mai putini bani pentru a confirma ipoteza. Din fericire, intervievarea clientilor si grupurile de feedback pot fi efectuate la preturi mai scazute. Nu investi bani in marketing pana nu ai obtinut validare pentru produsul tau. 
 
3. Nu arunca bani pe un produs initial
Scopul tau atunci cand infiintezi o companie este sa ajungi pe piata cat mai repede posibil. Co-fondatorul LinkedIn, Reid Hoffman, spunea ca daca nu esti jenat de prima versiune a produsului tau, l-ai lansat prea tarziu. Nu plati o firma de dezvoltare sau un dezvoltator pentru prima versiune a produsului, mai ales ca salariul va fi destul de mare. Investitorii si antreprenorii vorbesc despre capcanele de dezvoltare din afara. Cand esti la inceput, incearca sa obtii feedback de la clienti.
 
4. Seteaza exemplul potrivit
Ca CEO de start-up, incearca sa fii cumpatat. Primul beneficiu al acestui fapt este ca nu vei cheltui banii companiei pe lucruri inutile. Acest lucru te face sa economisesti timp si astfel vei da tonul potrivit companiei tale. Cel de-al doilea beneficiu este ca poti fi mai creativ, impreuna cu echipa ta, cu bugete mici. Inovarea este capacitatea de a dezvolta solutii in anumite constrangeri. 
 
5. Intreaba-te daca recompensa este valoarea cheltuielilor
Inainte de a cheltui bugetul start-up-ului, intreaba-te care este probabilitatea ca banii investiti sa fie restituiti. Nu te lasa influentat de antreprenorii care cumpara birouri de lux si care pleaca in vacante generoase. Concentreaza-te pe obtinerea primului client, generarea veniturilor si profitabilitatea afacerii. Vei avea destul timp si pentru relaxare mai tarziu.
 
Sursa: inc.com
 


Tags: afaceriantreprenoristart in afaceristart-upafaceri micisfaturi antreprenori

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Afaceri romanesti de succes. 5 to go afiseaza o crestere de 55% fata de anul trecut

de Bianca Tila
03 Aug 2023
Lantul de cafenele 5 To Go se remarca fata de anul trecut. In prima jumatate a anului 2023 a depasit cu 5% cifra de afaceri estimata. Comparativ cu...

Cifra de afaceri din industrie a crescut in T1 2023

de Bianca Tila
17 Mai 2023
Cifra de afaceri din industrie pe total a inregistrat cresteri de 5,5% in termeni nominali, in perioada 1 ianuarie - 31 martie 2023, fata de perioada...

Team First Software inregistreaza afaceri in crestere

de Bianca Tila
31 Ian 2023
Team First Software este o companie romaneasca de sotfware cu 18 de experienta in solutiile ERP. A incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de...

Cifra de afaceri din industrie a inregistrat cresteri

de Bianca Tila
14 Dec 2022
In primele zece luni, cifra de afaceri din industrie a afisat cresteri, in termeni nominali, cu 26%, potrivit datelor publicate de Institutul...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]