Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

AAF: Avem active de 52 de miliarde de lei in industria fondurilor de investitii

de Idei de afaceri 23 Feb. 2022 749
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Presedintele Asociatiei Administratorilor de Fonduri din Romania (AAF) a spus ca industria autohtona a fondurilor de investitii se afla intr-un loc extrem de bun pe plan national.

"Randamentele pe care voi le-ati obtinut sunt demne de luat in seama, ati realizat randamente intre 35 si 40% pe ultimele 12 luni, cea ce este foarte imbucurator, in conditiile in care contextul economic si cel politic sunt extrem de complicate. Din punct de vedere economic, inflatia pe ultimele 12 luni raportata de BNR este de aproape 9%, nivel care nu a mai fost atins din anul 2005.

In anul 2004 inflatia a fost 11,9%. In acest context, probabil ca in principal si datorita randamentelor obtinute, industria a crescut, astfel incat a ajuns la aproape 52 de miliarde de lei active under management si a ajuns la investitori care inseamna 457.000 de investitori in zona fondurilor deschise de investitii, cu peste 100.000 de investitori mai mult decat in urma cu 12 luni. Ma bucur sa anunt la fiecare 3 luni ca intotdeauna crestem cu mai mult de 100.000 fata de anul anterior, fata de ultimele 12 luni", a afirmat Horia Gusta.
 
La evenimentul organizat de Bursa de Valori Bucuresti au participat reprezentantii fondurilor de investitii care au obtinut cele mai ridicate 5 randamente anul trecut - Patria Asset Management, BRD Asset Management, SAI Certinvest, OTP Asset Management si Raiffeisen Asset Management.
 
Presedintele AAF a mentionat ca industria fondurilor de investitii din Romania trebuie sa transfere distributia unitatilor de fond prin intermediul conturilor globale.
 
"Mai avem cateva lucruri de aliniat fata de modelul european de distributie si de dezvoltare a industriei fondurilor: credem ca trebuie sa vina momentul sa transferam si noi distributia unitatilor de fond prin intermediul conturilor globale, un aspect care se intampla in toata Europa si care credem ca va da un impuls pentru distribuitorii fondurilor - astazi, in principal, bancile. (...) Alte eforturi constau in faptul ca suntem o industrie transparenta, suntem o industrie aliniata la standardele legale europene si romanesti, suntem o industrie care transferam incredere si probabil ca increderea e cuvantul important si care sta la baza cresterii numarului de investitori. (...) Ne preocupa foarte mult zona de educatie financiara, va invit sa urmariti toate materialele de pe site-ul Asociatiei Administratorilor de Fonduri referitoare la proiectul 'Economiseste Inteligent', in care explicam in detaliu viata unui fond de investitii", a precizat Horia Gusta.
 
De asemenea, presedintele AAF a subliniat ca implicarea fondurilor de pensii in industria fondurilor de investitii din Romania va impulsiona cresterea activelor din domeniu.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: aafromaniafonduri de investitii

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Romania se numara printre tarile UE cu cea mai semnificativa crestere a datoriei in 2023

de Bianca Tila
22 Apr 2024
Deficitul guvernamental in UE a crescut anul trecut, de la 3,4% din PIB in 2022, pana la 3,5% din PIB in 2023. Romania se numara printre tarile...

Romania se numara printre tarile UE cu cea mai puternica crestere a vanzarilor cu amanuntul in luna noiembrie

de Bianca Tila
08 Ian 2024
Vanzarile cu amanuntul in UE si zona euro au afisat scaderi in luna noiembrie. Cu toate acestea, Romania se numara printre statele membre cu cea mai...

Crowdfunding. Ce inseamna, platforme din Romania si cum functioneaza o campanie de crowdfunding

de Bianca Tila
03 Ian 2024
Daca esti la inceput de drum in antreprenoriat cu siguranta te-ai intrebat ce alte posibilitati de finantare ai la indemana pentru a-ti dezvolta...

Numarul firmelor cu capital strain nou infiintate in Romania creste

de Bianca Tila
14 Iun 2023
In primele patru luni ale anului, numarul firmelor cu capital strain nou infiintate in Romania a crescut cu 4,6%, comparativ cu perioada similara din...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]