Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Agentia Moodys: Profilul de creditare al Romaniei este sprijinit de perspectivele de crestere

de Ideideafaceri.ro 24 Iul. 2019 2530
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Agentia de rating Moody`s a aratat ca profilul de creditare al Romaniei este sprijinit de perspectivele favorabile de crestere pe termen mediu.

Principalele dificultati la adresa ratingului de credit al Romaniei includ politica fiscala expansionista si deteriorarea deficitului de cont curent, se arata in raportul anual al agentiei de evaluare financiara Moody's Investors Service, care previzioneaza o crestere a economiei romanesti de 3,3% in 2019 si de 3,5% in 2020, sustinuta de o cerere interna solida.
 
Profilul de creditare al Romaniei ("Baa3", perspectiva stabila) echilibreaza perspectivele favorabile de crestere pe termen mediu ale tarii in raport cu sporirea vulnerabilitatilor fiscale si externe, se arata in raport.
 
Principalul sprijin al ratingului de credit al Romaniei il reprezinta potentialul sau de crestere economica de aproximativ 4%, unul din cele mai ridicate din regiunea CEE (Europa Centrala si de Est). Potrivit Moody's, cererea interna rezilienta va sprijini o crestere a PIB-ului de 3,3% in 2019 si de 3,5% in 2020.
 
"Economia Romaniei beneficiaza de pe urma polurilor de excelenta in industriile strategice si diversificarea sectoriala. Calitatea ridicata a capitalului uman atrage companiile straine care si-au exprimat angajamentul pe termen lung fata de tara", a apreciat Olivier Chemla, vicepresedinte Moody's si coautor al raportului.
 
Principalele dificultati la adresa ratingului de credit al Romaniei includ politica fiscala expansionista, care a erodat castigurile obtinute din consolidare de la criza financiara globala din 2008-2009. Absorbtia relativ scazuta a fondurilor europene si sporirea volatilitatii interne asociata cu extinderea vulnerabilitatii externe afecteaza de asemenea profilul de creditare al tarii, se arata in raport.
 
O imbunatatire sustinuta a indicatorilor fiscali ai Romaniei si ai indicatorilor externi, insotita de a predictibilitate mai mare a politicilor, de credibilitate si de eficienta institutionala, ar reprezenta o evolutie pozitiva pentru ratingul de credit al Romaniei, apreciaza Moody's.
 
Presiunile negative se vor dezvolta probabil daca tendintele negative institutionale si fiscale persista si susceptibilitatea Romaniei la nivelul de risc continua sa creasca.


Tags: moody`sprofilul de creditareromania

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Romania se numara printre tarile UE cu cea mai puternica crestere a vanzarilor cu amanuntul in luna noiembrie

de Bianca Tila
08 Ian 2024
Vanzarile cu amanuntul in UE si zona euro au afisat scaderi in luna noiembrie. Cu toate acestea, Romania se numara printre statele membre cu cea mai...

Crowdfunding. Ce inseamna, platforme din Romania si cum functioneaza o campanie de crowdfunding

de Bianca Tila
03 Ian 2024
Daca esti la inceput de drum in antreprenoriat cu siguranta te-ai intrebat ce alte posibilitati de finantare ai la indemana pentru a-ti dezvolta...

Numarul firmelor cu capital strain nou infiintate in Romania creste

de Bianca Tila
14 Iun 2023
In primele patru luni ale anului, numarul firmelor cu capital strain nou infiintate in Romania a crescut cu 4,6%, comparativ cu perioada similara din...

Eurostat: Romania se afla printre tarile cu cea ridicata productie de lemn

de Bianca Tila
20 Dec 2022
Uniunea Europeana s-a situat la 118,5 milioane de metri cubi anul trecut, in ceea ce priveste productia de lemn rotund, potrivit datelor publicate de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]