Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alimentatia necorespunzatoare, pierdere pentru companii

de Florin Amariei 08 Iul. 2020 1509
4.38 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In mod surprinzator, alimentatia necorespunzatoare reprezinta o pierdere de cateva miliarde de dolari pentru companii.

Aceste concluzii figureaza intr-un studiu realizat de Chatham House si Vivid Economics, primul care a analizat impactul subnutritiei si obezitatii asupra afacerilor in tarile cu venituri mici si medii. Ambele afectiuni impiedica angajatii sa lucreze la potentialul maxim si conduc la probleme de sanatate, ceea ce inseamna mai multe zile de concediu medical.
 
Companiile multinationale trebuie sa faca mai mult pentru a combate subnutritia, sustine Chatham House. Printre posibilele masuri se numara politici pentru a sprijini mamele care alapteaza sa ofere controale de sanatate regulate si sa asigure alimente hranitoare la preturi subventionate la locul de munca, sustine centrul de reflexie londonez.
 
"Companiile pot juca un rol important. Pe langa pierderile de productivitate, exista un risc important de prejudiciere a reputatiei pentru companiile care au operatiuni semnificative in tarile cu venituri mici si medii si care nu fac nimic in domeniul alimentatiei necorespunzatoare", sustine Laura Wellesley, cercetator la Chatham House.
 
Obezitatea este in crestere in tarile sarace, care se confrunta deja cu rate mari de subnutritie. Pandemia de coronavirus a scos si mai mult in evidenta importanta alimentatiei, studiile aratand ca persoanele care sufera de obezitate sunt mai predispuse la decese din cauza Covid-19.
 
"Ne putem astepta ca pandemia sa agraveze costurile pentru ca insecuritatea economica este strans legata de insecuritatea alimentatiei", a spus Laura Wellesley.
 
Studiul Chatham House a analizat impactul alimentatiei necorespunzatoare asupra a 13 sectoare de activitate, incepand de la minerit si agricultura si pana la constructii si vanzari cu amanuntul, din 19 tari. Apoi a extrapolat descoperirile la pierderile anuale de productivitate din cauza subnutritiei si obezitatii asupra tuturor statelor in curs de dezvoltare.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: alimentatia necorespunzatoarepierderecompanii

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.38 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Companiile si-au majorat bugetele pentru salarii in 2022

de Bianca Tila
11 Iul 2022
Trei sferturi dintre companiile din Romania si-au majorat bugetele pentru salarii in acest an. Businessurile masurate de Barometrul de HR in luna...

PSD urmareste impozitarea veniturilor exceptionale ale companiilor

de Idei de afaceri
27 Ian 2022
Presedintele PSD a explicat la ce se refera supraimpozitarea si a aratat ca se va impune numai pentru acele venituri considerate exceptionale....

Taxa de solidaritate penalizeaza companiile care se conformeaza fiscal

de Florin Amariei
07 Dec 2021
Consiliul Investitorilor Straini sustine ca taxa de solidaritate penalizeaza companiile care se conformeaza fiscal. "Introducerea unor taxe...

Impozitul minim global pentru companii nu se va aplica prea curand

de Florin Amariei
17 Iun 2021
Atingerea acestui acord a fost laudat, insa acum urmeaza partea cea mai grea: implementarea impozitului minim global pentru companii. Drumul este...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]