Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Amazon concediaza 10.000 de angajati

de Bianca Tila 15 Nov. 2022 454
Amazon concediaza 10.000 de angajati
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Incepand cu aceasta saptamana, Amazon demareaza operatiunile de concediere a 10.000 de angajati in functii corporative si tehnologice, potrivit unui articol publicat de The New York Times.

Amazon a inregistrat, ieri, o scadere in randul actiunilor sale cu aproximativ 2,5%. Concedierile din aceasta saptamana ar fi cele mai mari din istoria companiei. De asemenea, Amazon va simti impactul acestora in divizia de dispozitive Amazon, divizia de retail si resurse umane. 
 
In acest sens, disponibilizarile prezentate vor reprezenta mai putin de 1% din forta de munca globala a companiei si 3% din angajatii sai corporativi.
 
Informatia a aparut in urma reducerii numarului de angajati la alte firme de tehnologie. Pe aceasta lista se numara si Meta care a anuntat saptamana trecuta concedieri a peste 13% din personalul sau. De asemenea, Twitter nu lipseste din aceasta categorie, aproximativ jumatate din forta de munca a fost concediata dupa achizitia companiei de catre Elon Musk, in valoare de 44 de miliarde de dolari.
 
La sfarsitul anului 2019, Amazon a raportat 798.000 de angajati, avand 1,6 milioane de angajati cu norma intreaga. La sfarsitul anului trecut, Amazon prezenta o crestere de 102% in randul angajatilor cu norma partiala.
 
Numarul total de disponibilizari ramane fluid si ar putea prezenta schimbari, conform New York Times. De asemenea, un reprezentant al companiei nu a oferit raspunsuri unei solicitari de comentarii.
 
In ceea ce priveste sezonul cumparaturilor de sarbatori, acesta este unul critic pentru Amazon. In fiecare an, compania isi marea numarul de angajati pentu a satisface cererea. 
 
Aceasta situatie era evidenta, avand in vedere ca Andy Jassy, CEO-ul companiei din 2021, a fost in regim de reducere a costurilor pentru a pastra numerarul. Totodata, compania se confrunta cu incetinirea vanzarilor si cu o economie globala cu perspective negative.
 
Amazon a facut public planul de a ingheta angajarile pentru rolurile corporative in activitatea sa de retail.
 
Printre schimbarile luate de Amazon in ultimele luni se numara:
 
- inchiderea serviciului de telesanatate
 
- intreruperea productiei unui proiect pentru apeluri video pentru copii
 
- inchiderea centrelor de apeluri din SUA
 
- oprirea robotului de livrare ambulant
 
- inchiderea lanturilor de magazine fizice cu performante slabe
 
- inchiderea, anularea sau amanarea deschiderii unor depozite noi
 
In octombrie, compania a afisat venituri slabe pentru trimestrul trei, ceea ce i-a speriat pe investitori. In acest sens, actiunile au inregistrat scaderi cu peste 13%. In ceea ce priveste capitalizarea de piata, Amazon a scazut sub 1.000 de miliarde de dolari din aprilie 2020. Aceasta este a doua oara cand un raport trimestrial a condus la o scadere procentuala de doua cifre a pretului actionarilor companiei.
 
Vanzarile de actiuni au continuat cateva zile dupa anuntarea raportului, stergand aproape toata cresterea inregistrata de pretul actiunilor in timpul pandemiei. 
 
In acest an, actiunile Amazon au scazut cu aproximativ 41%. Acest rezultat este mult mai slab decat scaderea cu 14% a indicelui S&P 500, fiind pe cale sa inregistreze cea mai slaba evolutie din 2018.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: amazonmetatwitteractiuni amazonscad actiunileconcedieri amazon

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Amazon schimba tactica. Compania isi va inchide cele doua magazine fizice de haine

de Bianca Tila
06 Nov 2023
Cele doua magazine fizice de haine Style ale companiei se vor inchide, la doar un an si jumatate de la deschidere. Amazon spune ca se va concentra pe...

Meta Platforms vrea sa atraga 7 miliarde de dolari

de Bianca Tila
02 Mai 2023
Meta Platforms vrea sa atraga 7 miliarde de dolari prin intermediul unei a doua oferte de obligatiuni, transmite Reuters. In ceea ce priveste...

Meta isi plateste angajatii sa nu faca nimic

de Bianca Tila
14 Feb 2023
Compania de social media care detine Facebook a inceput acest an intr-o nota mai putin obisnuita. Meta a ajuns sa-si plateasca unii dintre angajati...

Meta are planuri de abonament, la fel ca Twitter

de Bianca Tila
07 Feb 2023
Actiunile companiei descoperite de un inginer par sa indice spre un abonament la care Meta lucreaza. Acesta este asemanator cu Twitter Blue, prin...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]