Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANAF urmareste distrugerea firmelor romanesti de transport, sustin patronatele

de Florin Amariei 06 Aug. 2021 898
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) urmareste impozitarea diurnelor soferilor de tir si camion din ultimii cinci, o masura care ar duce la "distrugerea firmelor romanesti de transport".

Nemultumirea fata de practica ANAF de a impozita diurnele soferilor, inclusiv reatroactiv pe o perioada de 5 ani, i-a adus impreuna in conferinta de presa de joi, pe reprezentantii a sapte asociatii patronale ale transportatorilor rutieri: Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR), Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT), Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR), Asociatia Romana pentru Transporturi Rutiere Internationale (ARTRI), Asociatia Patronala a Transportatorilor Europa 2002 (APTE 2002), Asociatia Transportatorilor de Marfuri din Bucovina (ATM Bucovina) si Asociatia Transportatorilor Rutieri "Apulum" Alba Iulia.
 
"Din pacate, in timpul cat dureaza intalnirea noastra, o firma de transport pune lacat la usa. In cel mai bun caz, daca nu da faliment, acel investitor se gandeste sa se mute in Ungaria sau in Slovacia. Oare asta isi doreste Guvernul Romaniei, de nu intra in dialog cu noi? (...) Facem concurenta tuturor firmelor din vestul Europei. In masura in care noi vom fi impozitati cu diurnele, nu vom mai face fata concurentei din Ungaria, Polonia, Slovenia si din alte state, inclusiv din statele vestice, unde diurna este scutita de taxe salariale. (...) In ultimele luni suntem martorii unor actiuni concertate ale statului roman, inclusiv ale ANAF, care vizeaza fara echivoc distrugerea transportului romanesc prin impozitarea retroactiva pe cinci ani a diurnelor", a afirmat presedintele APTE 2002, Dorin Jurjut.
 
Acesta a explicat ca impozitarea diurnelor soferilor firmelor de transport rutier ar insemna scoaterea de pe piata internationala a companiilor romanesti.
 
"Nu s-a intrat in dialog cu noi, ca sa ne spuna cum vom lucra de acum inainte. Pana la urma dam de lucru la peste 350.000 de angajati. Costurile de operare sunt asa de mari, iar competitivitatea e atat de puternica cu firmele cu care concuram, in special firmele din fostul lagar socialist, incat abia reusim sa supravietuim. Ne vin impuneri de la ANAF care reprezinta de doua ori cifra de afaceri pe un an de zile, o suma imposibil de platit, care niciodata nu a fost luata in calcul si nu avem de unde sa o platim. Chiar daca pe viitor ne vor fi impozitate diurnele, asta ne-ar scoate de pe piata, pentru ca noi, firmele romanesti, nu concuram intre noi, ci concuram cu firmele din exteriorul tarii. Din pacate, ANAF refuza cu incapatanare sa intre in dialog cu asociatiile patronale, nu ne asculta argumentele, iar prim-ministrul nu ne baga in seama", a mentionat Dorin Jurjut.
 
Presedintele APTE 2002 a sustinut ca inspectorii fiscali trimisi de ANAF la firmele de transport rutier cu scopul precis de a impune calculari de taxe pentru diurne isi indeplinesc sarcina impotriva vointei si constiintei proprii.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: anafimpozitare diurna anaffirme de transport

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

ANAF: Program de conformare voluntara in domeniul serviciilor de infrumusetare

de Bianca Tila
10 Apr 2024
Agentia Nationala de Administrare Fiscala deruleaza un program de conformare referitor la veniturile realizate de persoanele fizice care presteaza...

ANAF isi intensifica toate controalele, chiar daca a pierdut jumatate din procesele cu cei amendati in trecut

de Idei de afaceri
23 Mar 2022
ANAF anunta ca incepe impreuna cu Inspectia Muncii o serie de controale mult mai serioase. Acestia vor verifica tot! Actiunea are loc in ciuda...

Veniturile din vanzarea NFT-urilor, impozitate de ANAF

de Florin Amariei
25 Mai 2021
Romanii care obtin venituri din vanzarea NFT-urilor trebuie sa aiba in vedere faptul ca acestea sunt impozitate de ANAF. Conform legislatiei...

ANAF: Companiile pot profita de TVA One Stop Shop

de Florin Amariei
05 Apr 2021
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) anunta ca multele companii din Romania pot profita de TVA One Stop Shop. Conform prevederilor...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]