Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANAF va solicita din nou banii datorati de firmele afectate de pandemie

de Florin Amariei 17 Aug. 2020 3443
3.97 din 17 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Firmele care au cerut amanari de la plata datoriilor vor fi verificate de ANAF si li se vor cere sa achite restantele. Din fericire, nu vor fi implementate penalitati decat acolo unde se constata ca intarzierea platilor nu era necesara.

Pana la finele lunii iunie, firmele au declarat, dar fara sa si achite, obligatii de plata in cuantum de 10,3 miliarde de lei in baza facilitatii acordate de Guvern in martie. Guvernul a decis in martie, in contextul crizei economice cauzate de combaterea epidemiei de coronavirus, ca firmele sa poata amana plata obligatiilor fiscale fara riscul de executari/popriri din partea ANAF si fara sa acumuleze dobanzi si penalitati.
 
Conform Profit.ro, ANAF are in vedere facilitati fiscale pentru bunii platitori si mediatizarea celor mai buni platitori de impozite si taxe printr-o "lista alba", identificarea primilor 100 de contribuabili mari platitori si a primilor 100 de mari debitori.
 
De asemenea,  va solicita si va analiza soldurile disponibilitatilor din conturile la banci ale contribuabililor mari platitori/debitori care nu si-au achitat obligatiile scadente in perioada starii de urgenta si a starii de alerta.
 
ANAF se pregateste si pentru instituirea de masuri asiguratorii pentru a garanta recuperarea obligatiilor bugetare, dar si pentru mediere astfel incat sa identifice solutii optime pentru stingerea obligatiilor.
 
Masurile de recuperare pot fi extinse de la marii debitori la persoanele fizice raspunzatoare pentru neplata obligatiilor, in acest sens urmand sa fie analizata atragerea raspunderii solidare.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: anaffirmedatorii

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.97 din 5 - 17 voturi.

Articole conexe

ANAF: Program de conformare voluntara in domeniul serviciilor de infrumusetare

de Bianca Tila
10 Apr 2024
Agentia Nationala de Administrare Fiscala deruleaza un program de conformare referitor la veniturile realizate de persoanele fizice care presteaza...

Numarul firmelor cu capital strain nou infiintate in Romania creste

de Bianca Tila
14 Iun 2023
In primele patru luni ale anului, numarul firmelor cu capital strain nou infiintate in Romania a crescut cu 4,6%, comparativ cu perioada similara din...

Creditele in lei pentru populatie si firme au scazut cu 0,3% in februarie, cele in valuta au crescut cu 2,4%

de Bianca Tila
23 Mar 2023
Soldul creditului neguvernamental acordat de institutiile de credit a inregistrat cresteri, in luna februarie a anului curent, cu 0,5% comparativ cu...

Consiliul de Export al Romaniei solicita prelungirea sprijinului statutului pentru firmele aflate in dificultate

de Bianca Tila
16 Dec 2022
Consiliul de Export al Romaniei solicita Guvernului prelungirea pana la 31 decembrie 2023 a prevederilor privind acordarea de ajutoare companiilor...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]