Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANAF verifica traseul marfurilor comercializate in Dragonul Rosu

de Ideideafaceri.ro 01 Apr. 2019 2529
3.17 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

De 3 saptamani, ANAF spune ca face controale la comerciantii din complexul Dragonul Rosu, de la marginea Bucurestiului, ajungand la amenzi si confiscari de 12 milioane de euro, si avertizeaza si comerciantii cu amanuntul care au luat marfa din centrul angro ca vor fi si verificari ulterioare.

In perioada 11–31 martie, inspectorii Directiei Generale Antifrauda Fiscala (DGAF) din ANAF au derulat operatiunea „Integrum” si au verificat 460 de firme.
 
In timpul verificarilor au identificat abateri minore de la legislatia financiar-contabila pentru care au aplicat 15 avertismente.
 
De asemenea, inspectorii antifrauda spun ca au identificat si contraventii, care nu intra sub incidenta Legii prevenirii, pentru sanctionarea carora au dispus 586 de sanctiuni cu amenda contraventionala, in cuantum total de 8,54 milioane lei, si confiscari de numerar, venituri si marfuri fara acte justificative, in valoare totala de 49,48 milioane lei.
 
Din 11 martie, de la inceputul operatiunii, inspectorii antifrauda fiscala au dispus sanctiuni contraventionale (amenzi contraventionale si confiscari de numerar, venituri si marfuri fara acte legale de provenienta) in valoare totala de 58,02 milioane lei. Din totalul marfurilor confiscate, 73% reprezinta articole de imbracaminte si incaltaminte.
 
Operatiunea „Integrum”, aflata in desfasurare, a fost declansata deoarece „inspectorii DGAF au identificat lanturi tranzactionale frauduloase de aprovizionare cu bunuri si marfuri, fara documente justificative, care se depoziteaza in spatiile din Dragonul Rosu”, mai spune ANAF.
 
Printre obiectivele prioritare ale conducerii actuale a Ministerului Finantelor Publice si a Agentiei Nationale de Administratie Fiscala se numara destructurarea lanturilor tranzactionale organizate in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale si reducerea evaziunii fiscale, in vederea atingerii obiectivului strategic de crestere a gradului de conformare voluntara la declarare si plata.
 
„Atentionam clientii centrelor angro sa se asigure ca primesc toate actele prevazute de lege (facturi, chitante, documente de insotire etc) pentru toate marfurile cumparate, deoarece monitorizarea si controlul antifrauda vizeaza inclusiv traseul ulterior al bunurilor provenite din aceste centre comerciale, fiind verificate toate etapele ciclului de comercializare, pana la vanzarea catre consumatorul final” - spune ANAF.


Tags: anafafaceridragonul rosu

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.17 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

ANAF: Program de conformare voluntara in domeniul serviciilor de infrumusetare

de Bianca Tila
10 Apr 2024
Agentia Nationala de Administrare Fiscala deruleaza un program de conformare referitor la veniturile realizate de persoanele fizice care presteaza...

Afaceri romanesti de succes. 5 to go afiseaza o crestere de 55% fata de anul trecut

de Bianca Tila
03 Aug 2023
Lantul de cafenele 5 To Go se remarca fata de anul trecut. In prima jumatate a anului 2023 a depasit cu 5% cifra de afaceri estimata. Comparativ cu...

Cifra de afaceri din industrie a crescut in T1 2023

de Bianca Tila
17 Mai 2023
Cifra de afaceri din industrie pe total a inregistrat cresteri de 5,5% in termeni nominali, in perioada 1 ianuarie - 31 martie 2023, fata de perioada...

Team First Software inregistreaza afaceri in crestere

de Bianca Tila
31 Ian 2023
Team First Software este o companie romaneasca de sotfware cu 18 de experienta in solutiile ERP. A incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]